9.1.14

Ν. Κακλαμάνης: Δεν αποκλείω εθνικές εκλογές...



Τη δήλωση Σβόμποντα ότι η κατάργηση του θεσμού της τρόικας θα ήταν η πραγματική νίκη της ελληνικής προεδρίας, σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στον...
REAL FM.
«Θα υπενθυμίσω πώς έκλεισα την ομιλία μου στον νόμο για τη φορολογία ακινήτων, παρουσία του κ. Στουρνάρα. Του είπα “εγώ, κύριε υπουργέ, που σας έχω ασκήσει σκληρή κριτική, σας λέω ότι αν τον Απρίλιο η Eurostat επιβεβαιώσει το πρωτογενές πλεόνασμα, αν "κουνήσουμε μαντίλι" στην τρόικα, εάν δεν πάρουμε άλλον δανεισμό και επομένως όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα και αν γίνει αυτή η κατανομή στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους ένστολους, κομματιού του πρωτογενούς πλεονάσματος, εγώ θα βγω και θα πω ότι σας αδίκησα”. Το ένα από αυτά που είπα είναι αυτό που είπε ο κ. Σβόμποντα χθες. Σαφέστατα αυτό πρέπει να είναι στόχος», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης.

Ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε: «Δεν αντιλαμβάνομαι αν δεν επιτευχθούν αυτά τα 4 πράγματα συν η έναρξη της συζήτησης για το χρέος -που άκουσα ότι θα ξεκινήσει στο Eurogroup της 5ης Μαΐου- εγώ δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς θα κατέβει το κόμμα μου με αξιώσεις να ξανακερδίσουμε την εκλογική μάχη που πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε, αλλά με αυτές τις βασικές προϋποθέσεις».

Σε ερώτηση αν «βλέπει» και εθνικές εκλογές μέσα στο 2014, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε: «Δεν τις αποκλείω καθόλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: