25.1.14

"Πόλεμος" μεταξύ πρώην και νυν στελεχών της ΠΑΣΚΕ...

Υπό τον τίτλο "ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Μήνυμα και χρέωση", η παράταξη "ΕΜΕΙΣ" που προέρχεται από πρώην μέλη της ΠΑΣΚΕ, επιτίθεται στον...
Γ. Παναγόπουλο, με αφορμή δηλώσεις του.
Στην ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη "ΕΜΕΙΣ", που έχει πλειοψηφία σε σημαντικές ομοσπονδίες, αναφέρει: "Το θράσος, η αλαζονεία και η αυθαιρεσία του κου Παναγόπουλου (για όσους έχουν ξεχάσει, είναι ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ) έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο.

Με μια προκλητική και γελοία πρόφαση, αρνήθηκε την συμμετοχή του ορισμένου εκπροσώπου του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., συν. Μπασινά Στέφανου, στην 1η Συνεδρίαση του Προεδρείου του νέο – ορισθέντος Δ.Σ. του ΙΝΕ / ΓΣΕΕ, γιατί (εδώ γελάμε!) δεν αναγνωρίζει τους «διασπαστές και αποστάτες» της ΠΑΣΚΕ.

Ποιος τα λέει αυτά; Αυτός που έχει διασπάσει και έχει ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΕΙ από την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους, εδώ και τέσσερα (4) χρόνια!! Αυτός ο «δούρειος ίππος» της Κυβέρνησης στα Συνδικάτα, τολμά και μιλάει για αγωνιστές και έντιμους συνδικαλιστές, όπως ο Στέφανος Μπασινάς, αλλά και για ΟΛΑ τα στελέχη του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ, επειδή αρνηθήκαμε να ταυτιστούμε μαζί του!

Το ποιος είναι ποιος και το τι άποψη έχουν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία, είναι τόσο ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ, αρκεί να κάνει μια εμφάνιση ή μια περιοδεία σε χώρους δουλειάς για να το διαπιστώσει! Ας πούμε όμως δυό κουβέντες για την ουσία, για το φόβο, αλλά και για τον αποκλεισμό του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. από το ΙΝΕ / ΓΣΕΕ.

Αρκεί κάποιος να μπει στη σελίδα του ΙΝΕ / ΓΣΕΕ… Καταστατικό δεν θα βρει, αλλά θα βρει προκήρυξη θέσεων για voucher, για φθηνούς εργαζόμενους, χωρίς ασφάλεια, και πρόσκληση προς τους ιδιώτες εργοδότες να πάρουν πεντάμηνους εργαζόμενους των 460 €, με διαμεσολάβηση του ΙΝΕ / ΓΣΕΕ, δηλαδή δουλεμπόριο.

Φανταζόμαστε ότι οι ξενοδόχοι θα τρίβουν τα χέρια τους όταν με τις ευλογίες των εκφραστών των εργαζομένων προτρέπονται να αντικαταστήσουν του ξενοδοχοϋπάλληλους με «εργαζόμενους» δούλους που μάλιστα μπορούν να τους προμηθευτούν από το ΙΝΕ / ΓΣΕΕ.

Εμείς, έχουμε μια ριζικά διαφορετική αντίληψη για το ρόλο και τη λειτουργία του ΙΝΕ και δεν είμαστε διατεθειμένοι καν κουκουλώσουμε απολύτως τίποτα, ούτε να γίνουμε πλυντήριο για κανέναν και για τίποτε! Συμμετοχή = Συνενοχή;;;;;; Δεν θα το βρει κανείς στο Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.! Εμείς, δεν θα ανεχθούμε να γίνει το ΙΝΕ μισθοφορικό εργαλείο της Κυβέρνησης, ούτε βέβαια χώρος βολέματος στελεχών (με το αζημίωτο)!

Εδώ και τώρα, ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ! Διοικητικά, λειτουργικά, οικονομικά στοιχεία, έλεγχος και απολογισμός! Για εμάς αυτό είναι το αυτονόητο, ειδικά σε συλλογικά, εργατικά συνδικάτα. Αυτό ζητήσαμε, το αυτονόητο, να γίνει και στο Δ.Σ. της ΓΣΕΕ με ουσιαστική συζήτηση για τον διοικητικό, λειτουργικό, οικονομικό απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ. του ΙΝΕ / ΓΣΕΕ πριν τον ορισμό του νέου Διοικητικού του Συμβουλίου.

Αυτό είναι που μάλλον φοβάται! Μαθήματα ήθους, συνέπειας, εντιμότητας και αγωνιστικότητας δεν δεχόμαστε από κανέναν και πολύ περισσότερο από τον κο Παναγόπουλο!

Αν υπάρχει άλλη παράταξη που θέλει να δεχθεί τέτοια συγκεντρωτική και αδιαφανή λειτουργία για την εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπών, και κυβερνητικών προγραμμάτων, ας το κάνει. Εμείς όχι. ΕΜΕΙΣ λυπούμαστε, αλλά «συνένοχοι στο φόνο» δεν θα είμαστε! Δίνουμε καθημερινά μάχες, για τους εργαζόμενους με τους εργαζόμενους! Δεν μας ενδιαφέρουν ούτε οι καρέκλες, ούτε το μερτικό από την πίτα"...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: