23.1.14

Σβόμποντα: Ήρθε η ώρα να φύγει η τρόικα...

 
«Ήρθε η ώρα να αποχωρήσει η τρόικα και η Ελλάδα να αναλάβει την ευθύνη των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν στη χώρα», δήλωσε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη...
συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

«Η Ελλάδα έκανε περιττές θυσίες, αλλά δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω», σχολίασε ερωτηθείς σχετικά με την έρευνα του Ευρωκοινοβουλίο για τις δράσεις της τρόικας. Σημείωσε ωστόσο ότι «μπορούμε τώρα να στραφούμε στην ανάπτυξη και στη δημιουργία επενδύσεων και θέσεων εργασίας».

Σχολίασε μάλιστα, και τη δήλωση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, ότι «γίνεται διαπραγμάτευση της τρόικας με τις ελληνικές αρχές και υπάρχει συμφωνία στα μέτρα που επιβάλλονται», λέγοντας ότι «ίσως γίνεται κάποια διαπραγμάτευση, αλλά όταν έχεις το πιστόλι στο κεφάλι τους, τι θα κάνουν, θα συμφωνήσουν».

Κατά τον ίδιο, θα πρέπει να δοθεί έμφαση σε αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, ενώ σε ό,τι αφορά στη φορολογία είπε ότι πρέπει να στραφεί περισσότερο στους πιο πλούσιους και να υπάρξει ελάφρυνση για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Στους άμεσους στόχους πρέπει να είναι η εξεύρεση κονδυλίων (να αξιοποιηθούν και ευρωπαϊκοί πόροι) και να βοηθηθούν οι επιχειρηματίες να κάνουν επενδύσεις και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Σε ερώτηση για την τρομοκρατία, ο Χ. Σβόμποντα απάντησε πως «άλλο να είναι κάποιος εναντίον της τρόικας και άλλο οι βόμβες και η τρομοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: