7.2.14

Μητσοτάκης προς σχολικούς φύλακες: Κάντε αιτήσεις για βοηθοί θαλάμου...



Υπέρ της μείωσης του αριθμού των βουλευτών τάχθηκε για ακόμη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. "Για να ψηφιστεί χρειάζεται μια απλή αλλαγή του  εκλογικού νόμου είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πρόσθεσε πως ...
με τον τρόπο αυτό, το κοινοβούλιο θα έστελνε ένα καταλυτικό μήνυμα στους πολίτες. Παράλληλα έθεσε και το ζήτημα της μείωσης των προνομίων των βουλευτών. Κάλεσε τέλος τους σχολικούς φύλακες να κάνουν αιτήσεις για να γίνουν βοηθοί θαλάμου, όπως προβλέπει η υπουργική απόφαση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των σχολικών φυλάκων και της απόφασης που τους καλεί να κάνουν αιτήσεις για να γίνουν βοηθοί θαλάμου. "Οι σχολικοί φύλακες θα βοηθήσουν το νοσηλευτικό έργο-είναι 526 αιτήσεις άρα ένας στους τρεις θα βρει δουλειά" είπε ο υπουργός. Τόνισε ότι προηγούνται οι τρίτεκνοι αλλά στην απόφαση έχουν ενταχθεί επίσης οι μονογονεϊκές οικογένειες και όσοι έχουν ενδιάμεσες μορφές αναπηρίας.

Ο υπουργός δήλωσε άγνοια για το τι θα γίνει με εκείνους που δεν θα πληρούν τα κριτήρια και τελικά δεν θα προσληφθούν και συμπλήρωσε: "Δεν είμαι σε θέση να ανακοινώσω τι θα γίνει με τους υπόλοιπους. Ανάγκες υπάρχουν αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη τη συνολική ροή των αιτημάτων. Μέσα από μια περίπλοκη διαδικασία, να εξασφαλίσουμε ότι κανείς δεν αδικείται".

Δεν υπάρχουν σχόλια: