5.2.14

Βγηκαν χειροπέδες στην ιταλική βουλή...


BINTEO...
Όχι μαχαίρια αλλά… χειροπέδες βγήκαν στην ιταλική Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση επί του μέτρου για τη...
μείωση του «συνωστισμού» στις φυλακές.

Σε μία εναλλακτική ένδειξη διαμαρτυρίας ο βουλευτής της Λέγκα, Tζανλούκα Μπουονάνο έβγαλε από την τσέπη του ένα ζευγάρι χειροπέδες και την κούνησε επιδεικτικά μπροστά στα μάτια των έκπληκτων συναδέλφων του.

«Αυτές χρησιμεύουν για να πάτε τους εγκληματίες στην φυλακή», ανέφερε και εν συνεχεία, παρά την εισήγηση της προέδρου της Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, να αποσύρει τις χειροπέδες, ο ίδιος πλησίασε στα έδρανα και τις άφησε μπροστά στην θέση της υπουργού δικαιοσύνης Άννα Μαρία Καντσελιέρι.



Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ένταση σημειώθηκε στην ιταλική βουλή, όταν η πρόεδρος αποφάσισε να διακόψει την συζήτηση για το νόμο που αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας της Ιταλίας και να ζητήσει από τους εκπροσώπους των κομμάτων να ψηφίσουν το μέτρο.

Οι βουλευτές των Πέντε Αστέρων, οι οποίοι θεωρούν ότι πρόκειται για «κεκαλυμμένη ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας της Ιταλίας», εγκατέλειψαν τα έδρανά τους και κατευθύνθηκαν προς εκείνα της κυβέρνησης.

Αναρτήθηκαν πανό με γραμμένη τη λέξη Ντροπή (Vergogna) ενώ βουλευτές του δεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» ξεδίπλωσαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας ιταλικές σημαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: