19.2.14

Ούτε μεροκάματο, ούτε ΕΟΠΥΥ...

 

Σε αναμονή τριμερούς συνάντησης για τις διαθεσιμότητες στη Χαλυβουργική Α.Ε. βρίσκονται οι εργαζόμενοι, που απέκλεισαν για λίγη ώρα την Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου. Παράλληλα το εργατικό κέντρο Ελευσίνας, ανοίγει...
και το θέμα του ΕΟΠΥΥ.
Στη στάση εργασίας που έληξε στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής, μοίρασαν φυλλάδια με τα αιτήματά τους στους οδηγούς. Στόχος της κινητοποίησης ήταν να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες για μια βδομάδα και το θέμα να συζητηθεί στην διυπουργική επιτροπή για τη βιομηχανία.
Το 95% των εργαζομένων (200 στους 263) αποφασίστηκε από την εργοδοτική πλευρά να βγει σε διαθεσιμότητα έξι εβδομάδων, λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους και στις συνέπειες της πτώσης στη ζήτηση προϊόντων χάλυβα στην εγχώρια αγορά. Μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση της εργοδοσίας και των εργαζομένων, στο υπουργείο Εργασίας.
Ταυτόχρονα, το εργατικό κέντρο Ελευσίνας και Δυτ. Αττικής στη δύναμη του οποίου ανήκει και το σωματείο της Χαλυβουργικής, ανοίγει και το θέμα του ΕΟΠΥΥ, στέλνοντας στον Υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη την ακόλοθη επιστολή:
 Κύριε Υπουργέ,

Η Διοίκηση του Εργατικού μας Κέντρου ζητά άμεσα συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να συζητήσουμε και να σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Ελευσίνας, μετά το κλείσιμο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Μία περιοχή στην οποία πέρα των μόνιμων κατοίκων της που εξυπηρετούνται από τις μονάδες υγείας, εξυπηρετούνται και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι που εισέρχονται καθημερινά στην πόλη μας από την υπόλοιπη Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: