8.2.14

Μετά τον Καρυπίδη, τι; ...



Μπορεί ο Θεόδωρος Καρυπίδης να αποτελεί πλέον παρελθόν για τον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα με... πανηγυρικό τρόπο, αφού η σχετική απόφαση στην Πολιτική Γραμματεία χθες πλησίασε στην ομοφωνία, και η Κουμουνδούρου αναζητά...
ήδη τον αντικαταστάτη του, τα προβλήματα όμως στον δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές κάλπες δεν τελείωσαν εδώ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενδεικτικό ήταν το κλίμα στο οποίο συνεδρίασε χθες η Πολιτική Γραμματεία, με την μειοψηφία να επαναφέρει σε υψηλούς τόνους την -εντονότερη εξ αρχής- διαφωνία της στο πρόσωπο του Οδυσσέα Βουδούρη για την διεκδίκηση της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αντιρρήσεις μάλιστα δεν έχουν μόνο τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και ο Ρούντι Ρινάλντι, ή στελέχη όπως η Μάνια Μπαρζέφσκι και ο Πάνος Λάμπρου που ανήκουν στην ΑΝΑΣΑ, που πρόσκειται στην πλειοψηφία, και πρωτοστάτησαν στην επιχείρηση «απομάκρυνσης» του Θεόδωρου Καρυπίδη από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλευρά της ηγεσίας προς το παρόν δεν δείχνει διατεθειμένη να λάβει παρόμοια μέτρα για την περίπτωση Βουδούρη, πλην όμως το θέμα αναμένεται να διατηρήσουν στην επιφάνεια στελέχη του κόμματος, προκαλώντας νέους τριγμούς στο εσωτερικό του στην πορεία προς τις κάλπες του Μαΐου.

Η επιλογή άλλωστε του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που αφενός μεν ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, αφετέρου στήριξε την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου - Κουβέλη, προσκρούει στη θέση της Αριστερής Πλατφόρμας κατά των διευρύνσεων που επιχειρεί η ηγεσία της Κουμουνδούρου. Εκείνη πάλι, από την πλευρά της απαντά ότι το «άνοιγμα» στον ευρύτερο χώρο από τα αριστερά της Σοσιαλδημοκρατίας ως τα αριστερά της Αριστεράς, αποτελεί συνεδριακή απόφαση του κόμματος.

Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης πάντως, με την πόλωση να παίρνει σάρκα και οστά, δεν αποκλείεται να εμφανιστεί και έτερο σημείο τριβής, αφού ήδη στο παρασκήνιο συζητείται το παρελθόν του υποψηφίου για τη θέση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μπενέτου Σπύρου που ως επικεφαλής τάσης με εθνικιστικά φρονήματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ το πάλαι ποτέ, είχε ουκ ολίγες φορές διατυπώσει ανάλογες θέσεις.

Σε περίπτωση που αυτές αναμοχλευτούν και δοθούν στη δημοσιότητα, ακόμα περισσότερο αν εκληφθούν ως «πρόβα γάμου» του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, στον βαθμό που ο κ. Σπύρου είχε προαναγγελθεί ως υποψήφιος από τον Οκτώβριο ακόμα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό» από τον Πάνο Καμμένο προεξοφλώντας την στήριξη των αντιμνημονιακών δυνάμεων, δεν αποκλείεται να ηχήσουν και πάλι τα τύμπανα του πολέμου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: