20.2.14

Κίεβο, ώρα μηδέν...



-Σώματα καλυμμένα με κουβέρτες
-Εκτός ελέγχου οι ταραχές
-Πυροβολισμοί ακόμη και μέσα σε ξενοδοχεία!
LIVE BINTEO & ΦΩΤΟ...
Φωτογράφος του Reuters αναφέρει πως είδε τουλάχιστον δεκαπέντε ανθρώπους να κοίτονται στο δρόμο σκεπασμένοι με κουβέρτες, αναμεσά τους έξι πολίτες, ενώ διαδηλωτές και αστυνομικοί έχουν εισβάλλει αυτή τη στιγμή σε...
κεντρικό ξενοδοχείο απ'οπου ακούγονται μόνο πυροβολισμοί. Στο ξενοδοχείο αυτό διαμένουν κυρίως μέλη της Βουλής.


Η αστυνομία ανακοίνωσε πως υπάρχει ήδη ένας νεκρός αστυνομικός από τις σημερινές ταραχές. Οι νέες εικόνες που φτάνουν τώρα από το Κίεβο δείχνουν μεταφορά τραυματιών, σώματα στο δρόμο και συγκρούσεις. Λίγο μετά τις 8 το πρωί οι διαδηλωτές κατέλαβαν το μεγαλύτερο συναυλιακό μέγαρο του Κιέβου Oktyabrsky Palace, ενώ οι περίπου 3.000 διαδηλωτές έφτασαν στο Κοινοβούλιο.

Η Βουλή εκκενώθηκε ενώ σύμφωνα με ξένα πρακτορεία μερικές εκατοντάδες υποστηρικτές της κυβέρνησης συγκεντρώνονται για να «υπερασπιστούν τους θεσμούς και το Σύνταγμα».

Υπάρχουν πολλοί τραυματίες ήδη ενώ διάφορες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν και «αιχμάλωτοι» μεταξύ των δύο πλευρών μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το Υπουργείο Υγείας, 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωής τους μέχρι τώρα και 287 νοσηλεύονται εξαιτίας της βίας που επικρατεί στους δρόμους τις τελευταίες δύο μέρες. Ομως οι διαδηλωτές λένε πως οι πραγματικοί αριθμού είανι σαφώς μεγαλύτεροι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: