14.2.14

Δικαστικό αίτημα να μην μεταδοθούν οι "Πρωταγωνιστές" για το Φαρμακονήσι...

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παρέμβαση της ανακρίτριας της Κω, η οποία με έγγραφό της ζητά ...
από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega να μην μεταδώσει η εκπομπή "Πρωταγωνιστές" του Σταύρου Θεοδωράκη, με θέμα το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι όπου πολλοί μετανάστες έχασαν τη ζωή τους.



Η ανακρίτρια υπουστηρίζει ότι αν προβληθεί η εκπομπή θα παραβιασθεί η μυστικότητα της ανάκρισης.

Μάλιστα, η ανακρίτρια ζητά να σταματήσει να προβάλλεται και το διαφημιστικό τρέιλερ της εκπομπής του Σταύρου Θεοδωράκη, με τίτλο «Έρευνα στο νησί των ναυαγών».

«Πρέπει κάποιος να εξηγήσει στην πρωτοδίκη ότι είναι άλλη η δουλειά του δημοσιογράφου και άλλη του δικαστικού λειτουργού», τόνισε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος.

Από το Mega ανακοινώθηκε ότι η εκπομπή θα προβληθεί κανονικά ενώ σημειώνεται ότι πρόκειται για προληπτική λογοκρισία.

Αντιδράσεις από ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ

Για πρακτικές που δεν είναι συμβατές με τη λειτουργία του Τύπου και τις αρχές της ελευθεροτυπίας, κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της. «Τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, ​δεν είναι εχθροί της δικαιοσύνης. Όπως κατ'επανάληψη έχει αποδειχθεί και στη χώρα μας, είναι αρωγοί και συμπαραστάτες της στην αναζήτηση της αλήθειας» τονίζει.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με μήνυμά του στο Twitter χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δικαστική απόφαση να μη προβληθεί εκπομπή για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και τόνισε ότι η δημοσιογραφική έρευνα, βοηθά την δικαστική...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: