25.3.14

Απάντηση των δημιουργών του ντοκιμαντέρ στην Κανέλλη...

"Αυτό που έχει καταγραφεί στο ντοκιμαντέρ ουδεμία σχέση έχει με τους ισχυρισμούς της. Το αντίθετο μάλιστα"...


Σε αυστηρό ύφος απαντούν στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ "Στο Νήμα", και τα...
όσα η ίδια δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Οι Αλέξανδρος Παπανικολάου και Εμιλυ Γιαννούκου τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι από τότε που προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ στο Φετσιβάλ Θεσσαλονίκης έχει υπάρξει μια σειρά παρερμηνειών.

Απαντώντας στη Λιάνα Κανέλλη, η οποία χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «τσογλάν μπόι», αναφέρουν ότι «Αν η κυρία Κανέλλη επιθυμεί να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα, ας βρει άλλους τρόπους να το κάνει. Οχι με το έργο μας.Διότι αυτό που έχει καταγραφεί στο ντοκιμαντέρ ουδεμία σχέση έχει με τους ισχυρισμούς της. Το αντίθετο μάλιστα».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν:

«Αμέσως μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «Στο Νήμα», στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, διαπιστώσαμε σειρά παρερμηνειών. Και μάλιστα από ανθρώπους που δεν έχουν δει την ταινία.

Ως δημιουργοί, αισθανόμαστε την ανάγκη να μιλήσουμε αυτή τη φορά όχι για το έργο μας, αλλά για όσα διαπιστώνουμε.

Η αλήθεια έχει τη δική της δυναμική. Όσο κι αν προσπαθεί κάποιος να την πετσοκόψει ή να την παρερμηνεύσει. Με αυτή την έννοια, αν η κα Κανέλλη επιθυμεί να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα, ας βρει άλλους τρόπους να το κάνει. Όχι με το έργο μας. Διότι αυτό που έχει καταγραφεί στο ντοκιμαντέρ ουδεμία σχέση έχει με τους ισχυρισμούς της. Το αντίθετο μάλιστα.

Η αλήθεια που αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, έχει κατατεθεί δημοσία στο κοινό του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Προσεχώς και στις οθόνες μας…

Αλέξανδρος Παπανικολάου & Έμιλυ Γιαννούκου»...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: