22.3.14

«Στον αέρα» και πάλι η ΕΡΑ Καλαμάτας...


«Στον αέρα», μέσω του Διαδικτύου, της ΕRTOPEN, των αναμεταδοτών των περιφερειακών ΕΡΑ και της «Φωνής της Ελλάδας» από τα βραχέα σε όλο τον κόσμο, βγήκε και πάλι από χθες η ΕΡΑ Καλαμάτας.
Ο ραδιοσταθμός είχε σιγήσει λίγες ημέρες μετά την...
11 Ιουνίου και την πραξικοπηματική κατάργηση της ΕΡΤ, όταν «άγνωστοι» παρακρατικοί με τη συνοδεία αστυνομικών τζιπ, που είχαν έρθει από την Αθήνα, εισέβαλαν στο κέντρο εκπομπής στο Λυκόδημο και κατέστρεψαν τους αναμεταδότες των δημόσιων κεντρικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων και τον αναμεταδότη της ΕΡΑ Καλαμάτας. Η εκπομπή ξεκίνησε με ηχογραφημένο απόσπασμα από την πρώτη εκπομπή της ΕΡΑ Καλαμάτας λίγο μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του Σεπτεμβρίου του 1986, με τις φωνές του Γιώργου Παπαδάκη, του Μιχάλη Κυριακίδη και της Ελένης Αποστολοπούλου.

Στο ραδιοθάλαμο βρέθηκαν χθες και πάλι οι δημοσιογράφοι Μαρία Τομαρά, Βαγγέλης Ποτέας και Γρηγόρης Πουλόπουλος, η Πέγκυ Μπρούσαλη από την ΕΡΑ Τρίπολης και μαζί τους ο Μιχάλης Μεσσήνης και ο Γαβρίλης Κασιμάτης, ως εκπρόσωποι της ΕRTOPENκαι της ΠΟΣΠΕΡΤ. Για την τεχνική αρτιότητα της εκπομπής φρόντισαν οι τεχνικοί Ηλίας Κατσόγιαννης, Τάκης Κουτίβας, Γιώργος Κυριακόπουλος και Βασίλης Αποστολόπουλος και για τη μουσική επιμέλεια η Βάσια Νικολακοπούλου και η Φιλάνθη Λάγιου. Το δικό τους «παρών» έδωσαν και οι υπάλληλοι του σταθμού Ελένη Αλεξίου Κατερίνα Μηλιώνη και Βιβή Χριστοπούλου.

Δεκάδες ήταν τα μηνύματα συμπαράστασης, που έφτασαν από όλη την Ελλάδα και από απόδημους Έλληνες, στη διάρκεια της εκπομπής. Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Νίκος Πατσαρίνος, ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς, η πρόεδρος της «Θεατρικής Διαδρομής» Μαρία Τούμπουρου και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Χαλκιάς ήταν οι προσκεκλημένοι που μίλησαν για θέματα της επικαιρότητας και του πολιτισμού. Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των απολυμένων να κρατήσουν ζωντανή την ΕΡΤ εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος.

ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: