14.3.14

Τα τρία ντιμπέιτ του Τσίπρα...



Τρία ντιμπέιτ ενόψει των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου θα δώσουν οι υποψήφιοι για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεταξύ αυτών και ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα ντιμπέιτ, μάλιστα, θα έχουν ιδιαίτερη επίπτωση και στο...
εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, αναλόγως εάν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει ή όχι τις εντυπώσεις.

Το ένα ντιμπέιτ έχει ήδη ορισθεί για τις 15 Μαΐου και το διοργανώνει η Ένωση Δημόσιας Τηλεόρασης της ΕΕ. Το δεύτερο θα διεξαχθεί στο Λονδίνο από τα Βρετανικά Συνδικάτα και το τρίτο στις Βρυξέλλες από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, πλην όμως οι ημερομηνίες δεν έχουν οριστεί ακόμα.

Πέραν του Αλέξη Τσίπρα, που είναι ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου της Κομισιόν είναι ακόμα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Μάρτιν Σουλτς εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, και ο Γκι Φέρχοφστατ από τους Ευρωπαίους Φιλελεύθερους, ενώ υποψήφιο ορίζουν και οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

Τα τρία ντιμπέιτ έχουν τεράστιο εσωτερικό πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς μεταξύ άλλων ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεργασίες για το Μνημόνιο και τη λιτότητα στη χώρα μας, ενώ ο Μάρτιν Σουλτς υπήρξε ένα από τα στελέχη που συνέγραψαν το κυβερνητικό πρόγραμμα για την Ευρώπη της συγκυβέρνησης Μέρκελ-SPD, που παρέκαμψε βασικές προεκλογικές θέσεις των σοσιαλδημοκρατών, όπως π.χ. τα ευρωομόλογα.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: