22.3.14

"Πάω για ύπνο, ναζιστούλα"...


"Ετοιμάζομαι να κοιμηθώ, πρόστυχη ναζιστούλα". Με αυτό το μήνυμα λέει "καληνύχτα" ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός στην...
αγαπημένη του, Νικόλ, όπως προκύπτει από την άρση του απορρήτου του κινητού του τηλεφώνου. Τα μηνύματα που δέχεται αλλά και στέλνει ο βουλευτής, λίγο πριν ή μετά από συγκεκριμένες επιθέσεις, καθώς και οι συνομιλίες του με τους χρυσαυγίτες συναγωνιστές ενισχύουν τις κατηγορίες σε βάρος του. Ωστόσο, και τα «χαλαρά» μηνύματα έχουν τη σημασία τους, καθώς σκιαγραφούν το προφίλ της οργάνωσης αλλά και των μελών της.


«Ο ΑΝΤΡΑΚΛΑΣ ΜΟΥ ΔΕΡΝΕΙ»

Την ίδια ημέρα που έγινε η επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Το συνεργείο», στην Ηλιούπολη, όπου 50 μηχανάκια έκαναν γης Μαδιάμ τις αίθουσες όπου παραδίδονταν μαθήματα αγγλικών (σ.σ. εκείνη την ημέρα μάλιστα τα μαθήματα παρακολουθούσαν Έλληνες στην πλειονότητά τους), η σύντροφος του προφυλακισμένου σήμερα Λαγού γράφει σε μήνυμά της προς το βουλευτή: «Ο άντρακλάς μου δέρνει… Λα, λα, λα! Γουστάρω! Εξιτάρομαι κάθε φορά που το κάνεις. Είχες από Απρίλη;»
Λίγο νωρίτερα, ο βουλευτής είχε επιβεβαιώσει την αγαπημένη του ότι η επίθεση πήγε καλά –που σημαίνει ότι γνώριζε, εάν δεν ήταν ο ίδιος που είχε δώσει εντολή–, μολονότι υπήρξαν κάποια παρατράγουδα…
Λαγός προς Νικόλ: «Πήγε πολύ καλά, αλλά στο τέλος κάνανε προσαγωγές. Τώρα πάμε στο τμήμα».
Από τις συνομιλίες δεν λείπουν και οι «ζήλιες» μεταξύ του ζευγαριού, αφού ο Γιάννης Λαγός φέρεται δυσαρεστημένος από την καλή του, επειδή εκείνη εκθείασε το συναγωνιστή Κασιδιάρη…
Λαγός προς Νικόλ: «Και παράκουσες τις εντολές μου, να μην πεις ονόματα. Και με εξευτέλισες εμένα, εκθειάζοντας τον Κασιδιάρη. Και με σέβεσαι κιόλας εμένα. Το θέμα είναι πως για μένα στα παλιά σου τα παπούτσια όλα».


«ΚΟΥΜΑΝΤΟ Η ΓΚΟΜΕΝΑ…»

Από τα ίδια μηνύματα και διαλόγους μέσω sms δεν λείπουν και τα...κουτσομπολιά, αφού, όπως φαίνεται, κάποιοι «συναγωνιστές» δεν συμπαθούν την κόρη του αρχηγού, Ουρανία, η οποία μάλλον αναμειγνύεται σε όλα…
Χρυσαυγίτης προς Λαγό: «Να ξέρεις, Γιάννη, Θεσσαλονίκη κάνει κουμάντο η γκόμενα του βουλευτή Ματθαιόπουλου. Άσε, τραγική κατάσταση. Γιάννη, η τύπισσα είναι ο άνθρωπός του, όλοι τη φοβούνται».
Ο βουλευτής αποχαιρετά τη σκληρή τοπική της Νίκαιας, η οποία συμμετείχε στις «δράσεις» σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ αλλά και στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, με ένα ηχηρό αλλά και εμψυχωτικό μήνυμα: «Καλό καλοκαίρι. Ξεκουραστείτε. Έχετε κάνει πάρα πολλά. Χαίρομαι που σας έχω συναγωνιστές. Είσαστε φοβερή τοπική και υπέροχοι άνθρωποι. Συνεχίστε έτσι, Γιωργάρα. Ο τόπος μας και η ΧΑ έχουν ανάγκη από τέτοιες παρουσίες. Συγχαρητήρια… Δεν θα σας αδειάσω ποτέ. Και σου είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι θα ακολουθήσουμε σκληρή χρυσαυγίτικη γραμμή».
Τα μηνύματα μάλιστα έχουν οδηγήσει πολλά μέλη της Χρυσής Αυγής στη φυλακή, καθώς η κινητοποίηση που έγινε λίγο πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έχει πλήρως αποτυπωθεί στα κινητά τηλέφωνα εμπλεκομένων, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στον Κορυδαλλό.


ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕ… ΜΑΝΔΥΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Με το ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Αυγής κατεβαίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές η Χρυσή Αυγή, χρησιμοποιώντας έναν άλλο «φερετζέ».  Συνταγματολόγοι επιμένουν ότι η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να βγει εκτός νόμου, καθώς κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε είτε την ύπαρξη συνταγματικού δικαστηρίου, όπως έγινε στη Γερμανία, η οποία πέταξε «έξω» φασιστικό κόμμα, είτε αμετάκλητη καταδίκη των κατηγορούμενων βουλευτών της. Δικαστικές πηγές εξηγούν στο «Καρφί» ότι το θέμα έχει απασχολήσει εντονότατα τον Άρειο Πάγο, το α’ τμήμα του οποίου θα κληθεί να δώσει το πράσινο φως για το εάν μπορεί να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές. Ήδη, όμως, οι χρυσαυγίτες έχουν προετοιμάσει το έδαφος και έχουν καταθέσει στον Άρειο Πάγο το καταστατικό για την ίδρυση της Εθνικής Αυγής, το οποίο υπογράφουν άγνωστα πρόσωπα.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου δεν χρειάζεται η έγκριση του ανώτατου δικαστηρίου, η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί το μανδύα της Ελληνικής Αυγής, ωστόσο στην περίπτωση των ευρωεκλογών και της Εθνικής Αυγής τα πράγματα δεν έχουν ακόμη ξεκαθαριστεί σε νομικό επίπεδο για την «αντιμετώπισή» της.

Οι χρυσαυγίτες βουλευτές αναμετρούν τις δυνάμεις τους, αφού ακόμη και με την ιδιότητα του προφυλακισμένου δηλώνουν υποψηφιότητα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Όπως ο «αγωνιστής» Ηλιόπουλος, ο οποίος κατεβαίνει για περιφερειάρχης Θεσσαλίας, στέλνοντας μάλιστα και μήνυμα από τον Κορυδαλλό στην προχθεσινή εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων στη Λάρισα… «Όσο ένας χρυσαυγίτης είναι ελεύθερος» είπε ο Π. Ηλιόπουλος, «η Ελλάδα θα προχωρά». Μένει να δούμε πόσες ψήφους θα λάβει...
tokarfi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: