3.3.14

Αθώος δήλωσε στη δίκη του ο Πιστόριους...



Ο νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους δήλωσε αθώος για για τη δολοφονία της 29χρονης συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, κατά την έναρξη της δίκης του στην Πρετόρια τη Δευτέρα.
Ο κατηγορούμενος έδειχνε νευρικός όταν...
εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου. Κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 25ετή κάθειρξη.
Ο Πιστόριους δηλώνει ότι σκότωσε τη σύντροφό του κατά λάθος, καθώς την πέρασε για κλέφτη που είχε εισβάλει στο σπίτι στις 14 Φεβρουαρίου 2013. 
Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ τον κατηγόρησε ότι «σκότωσε σκόπιμα» τη σύντροφό του.
«Εσείς τί έχετε να πείτε;» τον ρώτησε η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα.
«Είμαι αθώος κυρία», απάντησε χαμηλόφωνα στη δικαστή ο 27χρονος αθλητής. Δήλωσε αθώος και για τις άλλες κατηγορίες που εκκρεμούν σε βάρος του, κυρίως για την κατοχή και τη χρήση απαγορευμένων όπλων.
Μια γειτόνισσα του Πιστόριους που κατέθεσε ως μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε τις «φοβερές κραυγές» γυναίκας το βράδυ του φόνου.
Η δίκη άρχισε με καθυστέρηση μιάμισης ώρας εν αναμονή του διερμηνέα αγγλικών και αφρικαανς.
Στη αίθουσα βρίσκονταν η οικογένεια του Πιστόριους και η οικογένεια Στέενκαμπ, που δεν αντάλλαξαν ούτε μια ματιά.
Μετά τις απαντήσεις του κατηγορούμενου, συνεχίστηκε η ανάγνωση της αρχικής κατάθεσης του Πιστόριους από έναν από τους δικηγόρους τους, ο οποίος έθεσε υπό αμφισβήτηση την πληρότητα της έρευνας.
Ο νοτιοαφρικανικός Τύπος δημοσίευσε δηλώσεις της μητέρας της Ρίβα, της Τζουν Στέενκαμπ. «Θέλω να κοιτάξω τον Οσκαρ, να τον κοιτάξω στα μάτια και να κρίνω η ίδια την αλήθεια για το τί έκανε στη Ρίβα», δήλωσε στην εφημερίδα «The Star» του Γιοχάνεσμπουργκ.
Εκατοντάδες δημοσιογράφοι και φωτογράφοι βρίσκονται στην Πρετόρια για να καλύψουν τις ακροαματικές διαδικασίες, μεγάλο μέρος των οποίων θα μεταδίδεται απευθείας από την τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: