21.3.14

Μέχρι να αλληλοσιχαθούν...

Αρχικά, το Μαξίμου και το υπουργείο Εσωτερικών επιχείρησαν να εμφανίσουν τη στάση του αν. υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου στο...
ζήτημα της τροπολογίας, που προέβλεπε άμεση απέλαση στους παράτυπους μετανάστες που ψευδώς καταγγέλλουν ότι κακοποιήθηκαν, ως κρούσμα απειθαρχίας.

 Μόλις αντελήφθησαν ότι η αντίδραση αφορά όλο το ΠΑΣΟΚ, με τη σύμφωνη γνώμη του Βενιζέλου, το πήγαν στον τσαμπουκά. Στο τέλος, απέσυραν την τροπολογία για να την επαναφέρουν την ερχόμενη εβδομάδα. Στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι η τροπολογία είχε στόχο να φιμώσει το στόμα των νομίμων μεταναστών της χώρας, ώστε να μην αντιδρούν σε κρούσματα κακοποίησης που είναι συχνά. Εχοντας να αντιμετωπίσει την πίεση των υπόλοιπων κομμάτων και δυνάμεων στον ευρύτερο χώρο της, «βγάζει στη σέντρα» τον κ. Μπαλτάκο για ακροδεξιές και ρατσιστικές αντιλήψεις, αποκρύπτοντας ότι στο 90% των κυβερνητικών αποφάσεων τα κείμενα του κ. Μπαλτάκου ψηφίζει.

Στη Ν.Δ. ντρέπονται να πουν ότι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να επαναπατρίσουν τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους -που μετά το '74 τους είχε υπό την... προστασία της- τώρα που χάνει λάδια η Χρυσή Αυγή. Οπως ντρέπονται και να παραδεχθούν ότι έχουν ανάγκη και πολλές φορές υποκύπτουν στην πίεση του κυβερνητικού εταίρου του 5%, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ.

Ολα αυτά, υπάρχουν ορισμένοι που τα χαρακτηρίζουν κουλτούρα συνεργασίας και εκσυγχρονισμό της πολιτικής ζωής. Αλλοι, πάλι, το λένε ευκαιριακή συνεργασία που θα κρατήσει μέχρι να σιχαθούν ο ένας τον άλλον...

Δεν υπάρχουν σχόλια: