18.3.14

Ψάχνουν …λίπασμα για τα ποσοστά της «Ελιάς»...

Ψάχνουν …λίπασμα για τα ποσοστά της «Ελιάς»
Με ...συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζουν τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά την μικρή τάση ανόδου που παρατηρείται από τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, στις πρώτες μετρήσεις του νέου σχήματος υπό τον τίτλο «Ελιά».
Την ίδια ώρα, επιτίθενται στον...
ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν να διαφοροποιηθούν από τη ΝΔ και … ερμηνεύουν το «Ποτάμι».
Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, σε καμία περίπτωση δεν αγγίζουν το επιθυμητό και πάντως τον στόχο που είχαν στο μυαλό τους στην Χαριλάου Τρικούπη, ξεκινώντας το εγχείρημα ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς. Μετά όμως από την εικόνα που παρουσίασε στην Συνδιάσκεψή της η «Ελιά» και τα εσωκομματικά προβλήματα που ανέκυψαν στον βασικό πυλώνα της, το ΠΑΣΟΚ, αναμενόταν ακόμα μικρότερη δημοσκοπική επίδοση. Εξού και αναθαρρούν τώρα, επιχειρώντας να βρουν τον τρόπο διατήρησης της αισιοδοξίας και βελτίωσης των επιδόσεών τους. Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε αυτό αναμένεται να παίξει η επιλογή των προσώπων που θα κοσμήσουν το ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς», με τους επιτελείς της εκεί να αναζητούν μετά μανίας το «λαμπερό πρόσωπο» που θα βγει μπροστά και να …μην το βρίσκουν, ιδιαίτερα μετά την άρνηση της Φώφης Γεννηματά να σηκώσει το βάρος της εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ στο ευρωψηφοδέλτιο.
Με την «ορμή» του «Ποταμιού» του Σταύρου Θεοδωράκη να προβληματίζει έντονα όλα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς, στο ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να αποδώσουν τα υψηλά ποσοστά του στις ψήφους που φαίνεται να αντλεί από τον ΣΥΡΙΖΑ πρωτίστως, αγνοώντας πως σε μεγάλο βαθμό μιλά κανείς για ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που βρήκαν εκεί το «νέο σπίτι» τους. Την ίδια ώρα, αντιμετωπίζουν αμήχανα το «Ποτάμι», αναγνωρίζοντας στην πραγματικότητα ότι ο ιδρυτής του, Σταύρος Θεοδωράκης, μετείχε στις πρώτες διεργασίες ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, και ίσως …έχασαν την ευκαιρία. Παράλληλα, τον «προκαλούν» να διατυπώσει σαφείς θέσεις, θεωρώντας πως προς το παρόν «δοξάζεται κρυπτώμενος», ενώ αν τοποθετηθεί για σειρά πραγμάτων, θα περιοριστεί η ανταπόκριση που δείχνει να βρίσκει. «Σήμερα το κόμμα του κ.Θεοδωράκη είναι στο ροζ συννεφάκι, κάποια στιγμή, όσο κατεβαίνει στη σκληρή πραγματικότητα και στη γη, πρέπει να πει συγκρεκριμένα πράγματα», υποστήριξε χθες ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης.
Απόρροια των δημοσκοπικών ποσοστών είναι σε μεγάλο βαθμό και η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να διαφοροποιηθεί από τη ΝΔ με την οποία έχει εν πολλοίς ταυτιστεί μετέχοντας στην συγκυβέρνηση. Μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας, απορρίπτει δια ροπάλου το ενδεχόμενο νέας δανειακής σύμβασης, επιζητά πολιτική διαπραγμάτευση στο θέμα του πλεονάσματος, προκειμένου μεγάλο κομμάτι αυτού να διανεμηθεί υπέρ των αδυνάτων και των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας και επιχειρεί να επανακτήσει την επαφή του με την κοινωνία, επαναφέροντας τις προτάσεις του για μείωση των προστίμων, τέλος στις απολύσεις και νέες θέσεις εργασίας που θα καταπολεμήσουν τρόπον τινά την ανεργία και δη αυτή που παρατηρείται στους νέους.
Συνεχίζει δε να επιτίθεται με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για «ισοπεδωτική και επικίνδυνη» ρητορική, εμμονή στο δίλημμα «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο», πολυγλωσσία στο εσωτερικό του και παράλληλη  ένδεια προτάσεων για έξοδο από την κρίση.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: