11.3.14

Στρατός Μαλαισίας: Μάλλον, εντοπίσαμε το αεροπλάνο...

Άκαρπες αποβαίνουν μέχρι στιγμής οι έρευνες για το εξαφανισμένο αεροπλάνο της Malysia Airlines, που χάθηκε από προσώπου γης το βράδυ της Παρασκευής. Η μόνη ελπιδοφόρα ανακοίνωση είναι αυτή που έκανε το μεσημέρι της Τρίτης ο στρατός της Μαλαισίας, ο οποίος υποστήριξε ότι ...
πιθανώς το ραντάρ του να εντόπισε το αεροσκάφος στα στενά της Μαλακκά. Εξαιτίας της έλλειψης στοιχείων κάθε σενάριο, που μπορεί να οδήγησε στην εξαφάνιση θεωρείται πιθανό, ενώ ταυτοποιήθηκαν οι δυο επιβάτες με κλεμμένα διαβατήρια. Πρόκειται για δυο Ιρανούς έναν 30χρονο και έναν 19χρονο, ο οποίος δεν έχει σχέσεις με τρομοκρατία και κατά πάσα πιθανότητα βρισκόταν σε αναζήτηση ασύλου. Στις έρευνες πλέον συμμετέχουν και 10 δορυφόροι ενώ αυτές εκτείνονται και στην ξηρά.

Οι μαλαισιανές Αρχές ανακοίνωσαν ότι έχει διπλασιαστεί το εύρος του πεδίου ερευνών στα 100 ναυτικά μίλια και η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines επεσήμανε ότι το επίκεντρο των αναζητήσεων είναι η θαλάσσια περιοχή της δυτικής ακτής της Μαλαισίας. Ομάδες διάσωσης από 8 χώρες ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το θαλάσσιο χώρο, ενώ το Πεκίνο επιστράτευσε δέκα δορυφόρους για να συνδράμουν στις έρευνες. Συγκεκριμένα, στις έρευνες συμμετέχουν ομάδες διάσωσης από την Αυστραλία, την Κίνα, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ. Το Κέντρο Διαστημικού Ελέγχου Xi'an της Κίνας εξέδωσε σήμα συναγερμού και επιστράτευσε για τις έρευνες πάνω από δέκα δορυφόρους σε τροχιά, όπως ανακοίνωσε ιστοσελίδα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, αργά χθες το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: