29.4.14

O Τσίπρας παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο...

Ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να συνεχίσει την πίεση στον Αντώνη Σαμαρά να έρθει στη Βουλή για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, κατηγορώντας τον αφενός ότι...
φυγοδικεί και αφετέρου ότι θέλει να κρύψει τις στενές σχέσεις στελεχών του περιβάλλοντός του με τη Χρυσή Αυγή. Για την πραγματοποίηση της συζήτησης θα θέσει προ των ευθυνών τους τόσο τον πρόεδρο της Βουλής, όσο και το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα θα επιμείνει να εγγραφεί στην ατζέντα την κρυφή συμφωνία-όπως υποστηρίζει-κυβέρνησης και τρόικας μετά τις εκλογές, αλλά και τα σκληρά μέτρα που προβλέπονται από το «μίνι Μνημόνιο»-όπως χαρακτηρίζει το Μεσοπρόθεσμο-που έρχεται στη Βουλή και ψηφίζεται έως τις 5 Μαΐου.

Η Κουμουνδούρου, γνωρίζοντας καλά πως το αποτέλεσμα των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση δεν θα είναι τόσο ευνοϊκό γι’ αυτήν, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, επιδιώκει την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές με μια ικανή διαφορά που θα δημιουργήσει πολιτικές εξελίξεις.

Χαρακτηριστική, άλλωστε, υπήρξε η χθεσινή δήλωση του Αλ. Τσίπρα από την Πράγα, πως όσο πιο μεγάλη είναι η ήττα της ΝΔ, τόσο πιο γρήγορα θα αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: