26.5.14

Νέος γύρος νομής της εξουσίας ...


Ο ανασχηματισμός θεωρείται δεδομένος. Όχι μόνο για να δημιουργηθούν εντυπώσεις επανεκκίνησης της κυβέρνησης και να εκπεμφθεί η αίσθηση ότι έγινε κατανοητό το μήνυμα των ευρωεκλογών, αλλά επίσης για να ...
επιχειρηθεί η διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και να κερδηθεί πολιτικός χρόνος.


Παρά την επίδειξη αυτοπεποίθησης από την πλευρά της κυβέρνησης, η ουσία είναι ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχασαν μεγάλο μέρος των δυνάμεών τους σε σχέση με το εκλογικό ποσοστό του 2012 και αυτό ενώ εδώ και μήνες έχουν «παγώσει» οι πολιτικές λιτότητας, διανέμεται κοινωνικό μέρισμα και ανακοινώνονται προσλήψεις.

Έτσι, προκύπτει ότι η παρούσα Βουλή πολύ δύσκολα θα εγκρίνει νέα αντιλαϊκά μέτρα το φθινόπωρο, ενώ δύσκολα θα αφομοιωθούν τα ήδη δρομολογημένα μέτρα που αφορούν, για παράδειγμα, το ασφαλιστικό (μείωση συντάξεων). Οι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος στην επόμενη συνάντησή τους θα κάνουν το σχεδιασμό των επόμενων κινήσεών τους διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της και ότι είναι εφικτή η εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή. Ωστόσο, βουλευτές και στελέχη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείουν έναν εκλογικό αιφνιδιασμό το φθινόπωρο με αφορμή τη συζήτηση με τους εταίρους - πιστωτές για την απομείωση του χρέους, εφόσον στο Μέγαρο Μαξίμου κρίνουν ότι τους εξυπηρετεί μια τέτοια εξέλιξη.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση του tvxs.gr, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: