3.5.14

Μαύρο πολιτικό χρήμα ...


...και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση...
Θα περίμενε κανείς σε αυτές τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων περιφερειαρχών, δημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων, των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να υπήρχε από ορισμένους συνδυασμούς και υποψηφίους η στοιχειώδης ευαισθησία για...
την οδύνη μέσα στην οποία ζουν εκατομμύρια Έλληνες, άνεργοι, καταστραμμένοι επαγγελματίες, ανασφάλιστοι, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι με γλίσχρους μισθούς και συντάξεις, ανασφάλιστοι.


Αντιθέτως βλέπουμε και στην Κρήτη παρατάξεις και υποψηφίους να έχουν αναλωθεί σε ένα ξέφρενο αγώνα διαφήμισης σπαταλώντας τεράστια ποσά, θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να αποκτήσουν μια θέση σε κάποιο έδρανο δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου. Είναι εξοργιστικό για ένα άνεργο να βλέπει αυτή την απίστευτη σπατάλη, προσβλητική για την πλειοψηφία των πολιτών.

Το ανησυχητικό σε αυτήν την υπόθεση είναι το μαύρο πολιτικό χρήμα που διακινείται με τις αρμόδιες αρχές να κλείνουν τα μάτια, περιμένοντας μετά το τέλος των εκλογών τα τιμολόγια που θα καταθέσουν οι υποψήφιοι, χωρίς καμία περεταίρω έρευνα. Ορισμένοι υποψήφιοι γνωρίζοντας τον πλαφόν που υπάρχει στις προεκλογικές δαπάνες, πληρώνουν «κάτω από το τραπέζι» προκειμένου να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, να καλούνται σε ώρες με ακροαματικότητα και τηλεθέαση και φυσικά οι αντίπαλοι να είναι του… χεριού τους. Παράλληλα σε ιστοσελίδες και εφημερίδες βλέπουμε «ρεπορτάζ» από τις επισκέψεις τους σε χωριά, σε χώρους εργασίας, στον Αρχιεπίσκοπο, τον Αστυνομικό Διευθυντή, το Λιμενάρχη και αλλού.

Οι παρατάξεις και οι υποψήφιοι που επιδίδονται σε αυτή την προκλητική σπατάλη, έχουν την «ανεπίσημη» στήριξη των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης τα οποία απέφυγαν να δώσουν το λεγόμενο χρίσμα, γνωρίζοντας τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει λόγω της μνημονιακής πολιτικής τους, που έχει οδηγήσει σε ένδεια μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Βέβαια εάν οι παρατάξεις αυτές κερδίσουν τις εκλογές πρώτοι –πρώτοι θα βγουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως ο λαός εγκρίνει με την ψήφο του την πολιτική τους.

Διαβάστε ΕΔΩ, ολόκληρο το κείμενο του Κώστα Βασιλάκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: