19.5.14

"Δεν βρίσκω κάποιο λόγο γιατί τα exit polls να μην είναι πλέον στο Πάμε Στοίχημα"....

Magnify Image




Το ξαναέγραψα πριν, σε μια απ' τις προηγούμενες ανταποκρίσεις μου απ' την τηλεοπτική, εκλογική βραδιά:
Βγήκαν στις 7 τα exit polls, και μας έδειξαν μια...
συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική και την Αθήνα, και φτιάχτηκε ένα κλίμα ανατροπής αμέσως.
 Και για άλλη μια φορά, κι ας έχουμε καεί αρκετές φορές στο παρελθόν, πιστέψαμε κατά γράμμα τις εκτιμήσεις (εξάλλου έγιναν απ' τις μεγαλύτερες εταιρίες δημοσκοπήσεων) που έδειχναν μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
 Πριν περάσει πολλή ώρα, τα πρώτα αποτελέσματα εμφανίστηκαν στις οθόνες μας. Και δεν είχαν μεγάλη σχέση με αυτά που περιμέναμε. Στην αρχή σκέφτηκα ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευε επίτηδες πρώτα τις "καλές" περιοχές, αυτές που συνέφεραν κάπως την κυβέρνηση.
Όμως σύντομα, οι εταιρίες που έκαναν τα exit polls αναγκάστηκαν να αναδιπλωθούν και να στρογγυλέψουν κάπως τα αποτελέσματα.
Κι από κει που στην αρχή το κλίμα ήταν κλίμα θριάμβου για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το κλίμα ήταν το αντίθετο. (Κάποιος σατανικός εγκέφαλος θα σκεφτόταν ότι όλο αυτό έγινε επίτηδες για να βγει τελικά ψιλοχαμένος ο ΣΥΡΙΖΑ.)
 Παλιά δεν είχαμε ιδέα το τι γίνεται μέχρι να βγουν τα κανονικά αποτελέσματα, τώρα ανεβάζουμε και κατεβάζουμε κυβερνήσεις απ' τις 7 το απόγευμα. Πόσες φορές πρέπει να πέσουν έξω και οι δημοσκοπήσεις (που υποβάθμιζαν κάποιους) και τα exit polls (που πριμοδοτούσαν του υποβαθμισμένους) μέχρι να σταματήσουμε να τους δίνουμε σημασία; Μία λύση υπάρχει.
Κι ας μας αρέσουν τρομερά τα exit polls και οι εκτιμήσεις, ας σταματήσουμε να τα/τις κάνουμε και προβάλλουμε.

Aρης Δημοκίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: