23.6.14

Εδώ οι 180, εκεί οι 180, πού είναι οι 180...


Το τελευταίο όνομα που συζητείται στο παρασκήνιο ως πιθανή πρόταση της κυβέρνησης για την προεδρία της δημοκρατίας είναι αυτό του...
βουλευτή Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ Σπύρου Λυκούδη. Η ιδέα πίσω από αυτό το σενάριο αναφέρεται στη δυσκολία που θα έχουν οι βουλευτές του κόμματός του να μην τον υπερψηφίσουν αλλά και στο άλλοθι που θα δοθεί σε αρκετούς από τους ανεξάρτητους να στηρίξουν την υποψηφιότητα ενός πολιτικού από την ανανεωτική αριστερά που έχει υψηλή δημοτικότητα στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.
Αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν ότι ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ θα δεχτεί να παίξει το ρόλο και ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα προτάξουν το ειδικό του γενικού, που είναι το αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές ή όχι. Είναι προφανές, με βάση τους κανόνες της κοινής λογικής, ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το κλίμα, αν δηλαδή θα υπάρχει το φθινόπωρο η εικόνα μιας κυβέρνησης που αντέχει ή εκείνη ενός συστήματος εξουσίας που πέφτει. Στη δεύτερη περίπτωση, δύσκολα βουλευτές εκτός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα επιλέξουν να δώσουν σωσίβιο στην κυβέρνηση, παρά το όποιο άγχος υπάρχει σε προσωπικό επίπεδο για τη διατήρηση της βουλευτικής έδρας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση του tvxs.gr, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: