5.6.14

Και Ίντερνετ θα σας δώσουμε!...

Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανασκευάσει την εικόνα της αυστηρής πολιτικής και προχωρά στη χορήγηση δωρεάν Ίντερνετ για 12 μήνες, αλλά και εξοπλισμού στους δικαιούχους κοινωνικού μερίσματος.
         
Μετά τα χρήματα του...
κοινωνικού πλεονάσματος που δόθηκαν μέσω μερίσματος στους φορολογούμενους, η κυβέρνηση συνεχίζει την αλλαγή στην πολιτική της, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών.
Αυτή τη φορά, οι δικαιούχοι στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης θα λάβουν κουπόνι «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», με το οποίο θα μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο για 12 μήνες, το βασικό εξοπλισμό πρόσβασης σε αυτό και εκπαίδευση για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρόκειται για μία νέα δράση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «για την ψηφιακή αλληλεγγύη», ενώ σύμφωνα με τον γ.γ. Τηλεπικοινωνιών, Ταχυδρομείων και Ψηφιακής Σύγκλισης, Μεν. Δασκαλάκη, η δράση προβλέπεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της «Ψηφιακής Στρατηγικής 2014- 2020».
Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι θα μπορούν:
- Να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεσή τους στο διαδίκτυο για 12 μήνες.
- Να αποκτήσουν βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και εξοικείωσης με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (PC ή Tablet).
- Να εκπαιδευτούν, στον χώρο τους, στη βασική χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του διαδικτύου από πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.
«Η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και η βασική γνώση για την αξιοποίησή του, αποτελεί σήμερα αγαθό που πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, το οποίο προσθέτει πως αποτελεί βασική προτεραιότητα η μείωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ αυτών των ομάδων πληθυσμού...
 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: