12.6.14

Αναβρασμός στις Κυπριακές Αερογραμμές...

cyprus_airways


Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι υπάρχουν επίμονες πληροφορίες που φέρουν τον πρόεδρο των Κυπριακών Αερογραμμών να έχει υπογράψει την πώληση της τελευταίας χρονοθυρίδας που κατείχαν οι Κ.Α. στο αεροδρόμιο του Χήθροου στο Λονδίνο.
Οι...
ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκε εντολή οι πτήσεις των Κ.Α. στο Χήθροου να σταματήσουν από την 15/9/2014. Αν όντως, υποστηρίζει, οι πληροφορίες ευσταθούν, τότε εξηγείται γιατί ο Συναγερμός διά του προέδρου της επιτροπής ελέγχου της Βουλής ανέβαλε τη συνεδρίαση στην οποία θα συζητείτο το θέμα που ενέγραψε το ΑΚΕΛ.

«Ήθελε να δώσει φαίνεται χρόνο στη σημερινή ηγεσία των Κ.Α. να ξεπουλήσει και το τελευταίο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, την χρονοθυρίδα στο Χήθροου. Υπενθυμίζουμε ότι αυτής της πώλησης προηγήθηκαν οι πωλήσεις μιας άλλης χρονοθυρίδας του Χήθροου και η εκποίηση του μοναδικού ακινήτου της εταιρείας (με αδιαφανείς διαδικασίες) επί της λεωφόρου Βύρωνος», υπογραμμίζει.

Ως ΑΚΕΛ, αναφέρει ο κ. Ευαγόρου, «θεωρούμε ότι οι Κ.Α. παρά τα διαχρονικά προβλήματα, έχουν προσφέρει πολλά και μπορούν να προσφέρουν ακόμα στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου και στον τουρισμό. Γι’ αυτό ως κόμμα, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατηθεί η εταιρεία στη ζωή, σε αντίθεση με τους σημερινούς κυβερνώντες που μαζί με την διοίκηση των Κ.Α., φαίνεται να οδηγούν συνειδητά την Εταιρεία σε οριστικό κλείσιμο».

Στο μεταξύ, σε αναβρασμό είναι και η συντεχνία των πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) ύστερα από πληροφορία για πώληση της χρονοθυρίδας των Κυπριακών Αερογραμμών στο αεροδρόμιο του Χήθροου και μετέπειτα επιβεβαίωσή της, μετά τις εντολές που έχουν δοθεί από τη διοίκηση των ΚΑ για να μην γίνονται κρατήσεις μετά τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή από το ΔΣ των ΚΑ, η American Airlines διαπραγματεύεται εδώ και καιρό με τις Κυπριακές Αερογραμμές. Όπως ανέφερε, αναμένεται η απάντηση της American Airlines, καθώς, προβαίνει σε ενέργειες, προκειμένου να μεταφέρει το τερματικό σταθμό της χρονοθυρίδας των ΚΑ κοντά σε άλλους τερματικούς σταθμούς που κατέχει η εταιρεία.Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην πορεία της εταιρείας.

«Δεν σχολιάζω θέματα που είναι εμπιστευτικά. Προχωρούμε με την ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών και πλησιάζουμε στην ολοκλήρωσή του» απάντησε ο πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών κληθείς να σχολιάσει στο SigmaLive τις πληροφορίες για πώληση της χρονοθυρίδας. Διοικούμε, πρόσθεσε, μια εταιρεία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μετόχων μας και για όλες τις ενέργειες, συμπλήρωσε «έχουμε τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: