11.6.14

Κοινωνική κατακραυγή για τα «καρφιά της ντροπής»...


Κοινωνική κατακραυγή έχει προκαλέσει η εγκατάσταση καρφιών που αποσκοπούσαν στην απομάκρυνση των αστέγων που κοιμούνταν έξω από ένα πολυτελές κτίριο στο κέντρο του Λονδίνου.
Οι φωτογραφίες με τα μεταλλικά καρφιά έχουν... κάνει το γύρο του κόσμου. Ο δήμαρχος της πόλης Μπόρις Τζόνσον, έσπευσε να αποστασιοποιηθεί από την ενέργεια αυτή και κάλεσε τους διαχειριστές του κτιρίου να αφαιρέσουν τα καρφιά αμέσως.

Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής επέκριναν σφοδρά την εγκατάσταση των καρφιών. «Είναι σχεδόν άσεμνο, πραγματικά προσβλήθηκα όταν είδα τα καρφιά» δήλωσε κάτοικος στο πρακτορείο Reuters.

Κάτοικοι του Λονδίνου απεύθυναν κάλεσμα διαμαρτυρίας για τον απάνθρωπο τρόπο μεταχείρισης του άστεγου πληθυσμού και κάλεσαν τους ιδιοκτήτες του κτιρίου και τον δήμαρχο Τζόνσον να αφαιρέσουν τα καρφιά.

«Θα πρέπει να προσφέρουν πρακτική και συναισθηματική υποστήριξη στους πιο ευάλωτους για να σταθούν στα πόδια τους κι όχι να τους στέλνουν το μήνυμα ότι τους βλέπουν σαν παράσιτα που πρέπει να διώχνουν μακριά» αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.

Το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής πάντως χαρακτήρισε το περιστατικό ως «μία αντιπαραγωγική κίνηση για την καταπολέμηση του προβλήματος των αστέγων».
  View image on TwitterView image on Twitter
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Πήτερ Τζον σημείωσε ότι «το συμβούλιο του Southwark δεν σχετίζεται με την εγκατάσταση των καρφιών έξω από το ξενοδοχείο και δεν αισθανόμαστε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Θα εξετάσουμε αν μπορούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του συμβουλίου, να πάρουμε μέτρα για την αφαίρεση των καρφιών και την εφαρμογή μιας εναλλακτικής λύσης».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: