8.6.14

Γ. Πλειός: Η μάχη για την ΕΡΤ είναι ακόμα στα μισά...



 ΗΧΗΤΙΚΟ...
Για την μάχη της ΕΡΤ που συνεχίζεται ένα χρόνο μετά το κλείσιμό της, μίλησε στο "Κοκκινο" ο Γιώργος Πλειός.
Ο ...
καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών σημείωσε ότι "ο ρόλος των ΜΜΕ είναι κυρίως ιδεολογικός και η δημόσια ραδιοτηλεόραση, όσο κι αν χειραγωγείται από τις κυβερνήσεις πρέπει να τηρήσει κάποια μίνιμουμ εκπροσώπηση της κοινωνίας και στο επίπεδο των πολιτικών απόψεων και προτιμήσεων". Γι'αυτό το λόγο "η ΕΡΤ δεν θα έπεφτε ποτέ στο ολίσθημα που έπεσε ο ANT1 μία μέρα πριν τις εκλογές", πρόσθεσε.

Τόνισε ότι ο λόγος για το λουκέτο στην ΕΡΤ είναι κατεξοχήν πολιτικός, καθώς "σε συνθήκες κρίσης οι κυβερνήσεις χρειάζονται ισχυρά ιδεολογικά όπλα για να νομιμοποιήσουν την πολιτική τους και δεν θέλουν καμία φωνή που αντιστέκεται".

Όσον αφορά στην ΝΕΡΙΤ ανέφερε ότι η λειτουργία της δεν είναι νομιμοποιημένη από την ελληνική κοινωνία, ενώ η λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης πρέπει να είναι κοινώς αποδεκτή. Γι' αυτό και υποστηρίζει ότι το κεφάλαιο της ΕΡΤ θα ξανάνοίξει στο μέλλον.

Τέλος, αναφερόμενος στον χαρακτήρα και στην λειτουργία που οφείλει να έχει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, επεσήμανε ότι "το κράτος ή εν γένει το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να είναι ο φορέας που θα ελέγχει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση", όπως συνέβαινε μέχρι τώρα στην Ελλάδα.

Ακουστε το ΗΧΗΤΙΚΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: