9.6.14

Το όνομα «Γκίκας» γιατί μου προκαλεί ναυτία;...



Ο ανασχηματισμός έγινε... Ευτυχείτε!...
Τι σύμπτωση! Γκίκας Μάναλης λέγεται ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με την εκτέλεση και διαχείριση του μαύρου στην ΕΡΤ.
 Αν και...
το ονοματάκι του και την υπογραφή του φρόντισε επιμελώς να μην τα βάλει σε κανένα έγγραφο απόλυσης, ενώ η προ ανασχηματισμού κυβέρνηση Σαμαρά φρόντισε να του δώσει αμνηστία και ουσιαστικά να τον απαλλάξει από κάθε αστική ή ποινική ευθύνη για τις τελεσθείσες ή μελλοντικές πράξεις του, για όσο διάστημα ήταν διαχειριστής. Αφού ολοκλήρωσε το «θεάρεστο» έργο του, επέστρεψε στα λημέρια από τα οποία πρωτοξεκίνησε, τον τραπεζιτικό τομέα. Ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου της Attica Bank...

Έναν χρόνο ακριβώς μετά το μαύρο στην ΕΡΤ, ο Αντώνης Σαμαράς επιλέγει έναν άλλο «Γκίκα» για να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά και στοιχήματα γύρω από το ποιο μπορεί να είναι το όνομα του νέου Υπουργού Οικονομικών. Ο Γκίκας Χαρδούβελης, εκτός από το όνομα, έχει κοινό με τον Γκίκα Μάναλη τη σχέση με τον τραπεζιτικό τομέα, καθώς είναι Οικονομικός Σύμβουλος και Επικεφαλής Οικονομικών Μελετών του ομίλου της EUROBANK.

Τι σύμπτωση! Όλα τα άλλα τα έχει κοινά με τον προκάτοχό του τον Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο εξάλλου είναι παλιοί συνεργάτες και φιλαράκια: και οι δύο είναι πανεπιστημιακοί, είναι εξωκοινοβουλευτικοί, είναι πρώην συνεργάτες του Κώστα Σημίτη, αλλά και του Λουκά Παπαδήμου. Τα στοιχεία αυτά υπερτονίζονται στην αγιογραφία των ΜΜΕ, αυτών που ακριβώς έναν χρόνο πριν θριαμβολογούσαν για το μαύρο στην ΕΡΤ και δέκα μέρες πριν μιλούσαν για το success story Σαμαρά, του στηριγμένου πάνω στα κατορθώματα των υπουργών του, αυτών που τώρα είναι μαύρα πρόβατα που τα στέλνουν σπίτια τους!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Δωρας Αυγέρη, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: