17.6.14

Σόιμπλε προς Σαμαρά: Υλοποιήστε το πακέτο δεσμεύσεων...

Αν δεν προχωρήσετε στην υλοποίηση των προαπαιτουμενων δράσεων οι δόσεις θα σκαλώσουν διαμήνυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν θα...
ξεφύγει από τη ρότα που έχει χαραχτεί αναφέρουν πληροφορίες. Η κουβέντα έγινε στο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο Αλμπουφέιρα της Πορτογαλίας, το γεύμα των επισήμων της ΕΕ, στο οποίο, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν επίσης ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και πρόεδρος του ΕΛΚ, Γιόζεφ Ντολ.

Οι 12 προαπαιτούμενες δράσης (όπως μικρή ΔΕΗ, μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών, ο Αιγειαλός, ο κώδικας συμπεριφοράς στελεχών κράτους και κυβέρνησης και ο πλήρης έλεγχος των οικονομικών) είναι πακέτο που ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης προκαλεί ήδη αντιδράσεις από τους δανειστές.

Ο πρωθυπουργός θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Στρατηγική για την ανάπτυξη και την απασχόληση 2014-2019», στην οποία θα παραβρίσκονται επίσης οι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο νυν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Γιόζεφ Ντολ, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρι Κατάινεν, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλγκφανγκ Σόιμπλε και ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσους Κοέλιο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρωθυπουργός είχε σειρά συναντήσεων με ηγέτες της ΕΕ. Στη 1 μ.μ. συμμετείχε σε γεύμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γιόζεφ Ντολ, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και τον γενικό γραμματέα του ΕΛΚ, στο οποίο θα παρακαθίσει και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλγκφανκ Σόιμπλε.

Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο, με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντόλ και με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η ΕΕ θα πρέπει να αναπτύξει πολιτικές για να βγει οριστικά από την κρίση ενισχύοντας την ανάπτυξη και την απασχόληση και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας κυρίως για τη νέα γενιά.

enet.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: