4.6.14

Malaysia Airlines: Υποθαλάσσια μικρόφωνα "έπιασαν" την πρόσκρουση στη θάλασσα;...


Άλλο ένα στοιχείο που φαντάζει τόσο πιθανό όσο και απίθανο στο θρίλερ με την εξαφάνιση του Boeing της Malaysia Airlines από τις 8 Μαρτίου προσέθεσαν Αυστραλοί ερευνητές.

Σύμφωνα με την...
ανάλυση του Πανεπιστημίου του Κέρτιν υποθαλάσσια μικρόφωνα κατέγραψαν έναν έντονο ήχο που θα μπορούσε να προέρχεται από την πρόσκρουση ενός μεγάλου αεροσκάφους στην επιφάνεια της θάλασσας. Την ίδια στιγμή, βέβαια, επισημαίνουν ότι η πιθανότητα ο ήχος αυτός να έχει αυτή την αιτία γέννεσης είναι μικρότερος του 10% καθώς θα μπορούσε να είχε προκληθεί από ένα φυσικό γεγονός.

Όπως εξήγησε ο ερευνητής Άλεκ Ντάνκαν τα μικρόφωνα κατέγραψαν «ένα γεγονός μεγάλης ενέργειας» στις 8 Μαρτίου την ώρα που περίπου εκτιμάται ότι συνετρίβη η πτήση MH370.

Τα δεδομένα προήλθαν από χαμηλής συχνότητας ήχους που κατέγραψαν μικρόφωνα που έχει εγκαταστήσει ο ΟΗΕ για να παρακολουθεί ενδεχόμενες υποθαλάσσιες πυρηνικές δοκιμές αλλά και η Αυστραλία για ερευνητικούς σκοπούς.

Η πτήση MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου, λίγο μετά την απογείωσή της από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας. Από την ανάλυση των στοιχείων των ραντάρ και των δορυφορικών δεδομένων το πιθανό σημείο της συντριβής του αεροσκάφους στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, είναι πάνω από χίλια χιλιόμετρα μακριά από τις δυτικές ακτές της Αυστραλίας...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: