17.6.14

Αεριούχο success story...



Στην αφήγηση του success story επιστρέφει ο Αντ. Σαμαράς μετά την ανάπαυλα των εκλογών. Χθες συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ι. Αλίεφ και απηύθυνε χαιρετισμό στη συνάντηση Ελλήνων και Αζέρων επιχειρηματικών, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα εξελίσσεται σε...
πύλη για την Ε.Ε., στον τομέα της ενέργειας, του τουρισμού αλλά και του εμπορίου με την Ασία».
samarasalief1
Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμάρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάν Αλίγεφ στο Μέγαρο Μαξίμου

Σήμερα ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Πορτογαλία στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε., όπου αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε. Η εβδομάδα θα κλείσει με την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας Λι Κεκιάνγκ στην Αθήνα, από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου.
Στο επίκεντρο των συναντήσεων του κ. Σαμαρά είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Εντούτοις, τα προβλήματα που ανέκυψαν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ με την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου στη Socar δεν αναμένεται να λυθούν σύντομα.
Στο εσωτερικό, μετά τον συμβιβασμό Λοβέρδου – Μητσοτάκη για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι μπαίνει σε καλοκαιρινό ρυθμό, τουλάχιστον μέχρι την επίσκεψη της τρόικας που είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Ιουλίου.
athens
Ο πρωθυπουργός επιμένει να καλλιεργεί κλίμα αισιοδοξίας
Χθές επίσης, ο πρωθυπουργός έκανε την αποτίμηση των πεπραγμένων της Ελληνικής Προεδρίας στην ομιλία του στην 51η Διάσκεψη Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κοινοβουλίων κρατών-μελών της Ε.Ε..
Ενώ από 1η Ιουλίου αναμένονται περικοπές σε συντάξεις και μορφοποίηση των αναγκαίων μέτρων για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που επιβεβαίωσαν τις προηγούμενες μέρες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και ο Β. Σόιμπλε, ο πρωθυπουργός επιμένει να καλλιεργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας.
Θέτοντας ως προτεραιότητα την μείωση της ανεργίας, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού: «Πιστέψτε με ότι σε μια χώρα σαν τη δική μας, όπου η ανεργία σκαρφάλωσε τον περασμένο Σεπτέμβρη μέχρι και το 28%, με 60% στα νέα παιδιά, αντιλαμβάνεστε ότι οι δυσκολίες είναι τεράστιες. Και τα μέτρα τα οποία πάρθηκαν, για παράδειγμα εμείς χάσαμε σε αυτά τα τελευταία χρόνια το 25% του εθνικού μας εισοδήματος, αντιλαμβάνεστε ότι τα μέτρα αυτά δεν θα μπορούσαν να αποδώσουν παρά μόνο μέσα από τις τεράστιες θυσίες που έκανε ο Ελληνικός λαός και το κάθε ελληνικό σπίτι» δήλωσε χαρακτηριστικά. Εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος για το μέλλον καθώς τα μηνύματα που έρχονται είναι θετικά. «Το ότι αυτή τη στιγμή και η ανεργία έχει αρχίσει να πέφτει τους τελευταίους μήνες, σιγά αλλά σταθερά, και το γεγονός ότι αναπτύσσεται ένα πλαίσιο επενδυτικό για την Ελλάδα, πολυσήμαντο, και το γεγονός ότι οι πάντες αναγνωρίζουν ότι από πλευράς δημοσιονομικής, αλλά και από πλευράς διαρθρωτικών αλλαγών έχουμε πετύχει τεράστια επιτεύγματα σε αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι κάτι το οποίο μας οπλίζει με αισιοδοξία για το αύριο».

"Εφημερίδα των Συντακτών"

Δεν υπάρχουν σχόλια: