29.8.14

Πόσο 'άνθρωπος της Εκκλησίας' είναι στην πραγματικότητα...

Magnify Image



... ο βουλευτής με τα 50 ακίνητα;
 Η ζωή του Νίκου Νικολόπουλου γεννά ερωτήματα...  
  Έχει ενδιαφέρον η πολιτική ιστορία του πολιτικού που έβρισε χυδαιότατα τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, κι όταν έγινε θέμα επέμεινε, συνεχίζοντας να προσβάλλει.
Άνθρωπος της ...
εκκλησίας (το σάιτ του έχει 218 φωτογραφίες του από θρησκευτικές εκδηλώσεις -ακόμα και από κηδεία που παραβρέθηκε έχει ανεβάσει) και των κομματικών μηχανισμών, εκλέγεται βουλευτής Αχαίας από το 1989, με εξαίρεση τις εκλογές του 2007 που έχασε την έδρα του. Ο Νίκος Νικολόπουλος ανελίχθηκε στην κομματική πυραμίδα του κόμματος μέσω της ΔΑΚΕ, όταν αναμείχθηκε στα συνδικαλιστικά, ως υπάλληλος τράπεζας, πριν το '89.
Οταν το 1993 ο κ. Σαμαράς αποχώρησε από τη ΝΔ και δημιούργησε την Πολιτική Ανοιξη, ο κ. Νικολόπουλος ήταν από τους φανατικότερους πολέμιους και πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες εναντίον του. Κάποιοι θυμούνται ότι βρισκόταν ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος που πετούσε μπουλόνια και βίδες εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, σε ομιλία του στη Ναύπακτο.  
Magnify Image
Όταν σχεδόν 20 χρόνια αργότερα ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός, ο Νικολόπουλος (που είχε γελοιοποιηθεί στην τηλεόραση όταν κορόιδευε με τη γραβάτα του πολιτικό του αντίπαλο που μιλούσε στο διπλανό παράθυρο) έγινε ευχαρίστως υφυπουργός.
 Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «Τα Νέα», οι σχέσεις των δυο αντρών πέρασαν ακόμη μια φάση αναταραχής: Λίγο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντα του υφυπουργού Εργασίας, ο Νίκος Νικολόπουλος φέρεται να μεσολάβησε στο ΣΔΟΕ προκειμένου να ρυθμιστεί ευνοϊκά υπόθεση επιχειρηματία με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις. Ο Νικολόπουλος σε κάποια στιγμή παραιτήθηκε από υφυπουργός (ενώ το προηγούμενο βράδυ είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση!). Στην επιστολή παραίτησής του, φαίνεται πώς δεν ήταν ικανοποιημένος με τις εξουσίες που είχε ως υφυπουργός και εμμέσως ζητούσε περισσότερες αρμοδιότητες. 
Ο κ. Νικολόπουλος είχε σπουδάσει Θεολογία και Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές έχουν αντικείμενο τα «Οικονομικά της Εκκλησίας» και δεν κρύβει τις σχέσεις του με την Ορθοδοξία. Συνηθίζει να είναι παρών σε γάμους, κηδείες και βαφτίσια και δεν διστάζει να ψέλνει με πάθος σε κάθε ευκαιρία. Η πρώτη του συνάντηση, μετά την υπουργοποίησή του ήταν με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.
Magnify Image
Ο πεθερός του είναι μεγαλομέτοχος στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Πάτρας ενώ και η σύζυγός του εκλέγεται σταθερά δημοτική σύμβουλος Πατρών. Το ζευγάρι διαθέτει 50 ακίνητα (διαμερίσματα, γραφεία, οικόπεδα και αγροτεμάχια).
 Τον Ιανουάριο του 1991 είχε κατηγορηθεί από πολλούς στην Πάτρα ως πολιτικός καθοδηγητής του Γιάννη Καλαμπόκα, που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα κατά τη διάρκεια των μεγάλων μαθητικών κινητοποιήσεων. Συμμετέχει, μάλιστα, μαζί με τον έτερο Αχαιό βουλευτή Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο στην εξεταστική επιτροπή που σχημάτισε ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για την υπόθεση της δολοφονίας.   

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Αρη Δημοκίδη, ΕΔΩ....


Δεν υπάρχουν σχόλια: