26.8.14

Ο λιμοκοντόρος…

typologies.gr

Για δεύτερη Κυριακή το αφεντικό του ΔΟΛ, ο Σταύρος Ψυχάρης, αφιερώνει το άρθρο του στο «Βήμα» του στα απόνερα και τις...
αντιδράσεις -καθόλου άδικες ή άστοχες- στην τροπολογία των 23 σελίδων που πέρασε στο νομοσχέδιο για την αποδοχή της δωρεάς του Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι». Στην οποία είναι τόσα και πολυποίκιλα, φανερά και κρυφά, τα δώρα που βρίσκονται πίσω από τις διατάξεις, που το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για πρώτη φορά σημείωσε στην έκθεσή του ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει τις οικονομικές επιπτώσεις της τροπολογίας.

Στο άρθρο του της Κυριακής 10/8 αναφερόταν στους «Λιμοκοντόρους της ενημέρωσης» και την περασμένη Κυριακή ο τίτλος ήταν «Το Ολιγοπώλιο της Βλακείας», που ξεκίναγε ως εξής:

«Ο χώρος των Μέσων Ενημέρωσης υπήρξε ανέκαθεν στίβος αναμετρήσεως ιδεών αλλά και λημέρι απατεώνων» και κατέληγε ως εξής: «Εκείνο που μένει τελικά είναι το ολιγοπώλιο της βλακείας. Το συγκροτούν οι γνωστοί λιμοκοντόροι της ενημέρωσης που παρακαλούν για “χαρτζιλίκι”»!

Πολύ χρήσιμο θα ήταν αν ο κ. Ψυχάρης μιλούσε με ονόματα, που σίγουρα γνωρίζει λόγω της μεγάλης διαδρομής του στον συγκεκριμένο χώρο και με τα τόσα που έχει ζήσει προσωπικά. Ποιοι είναι οι λιμοκοντόροι στον χώρο του Τύπου και των άλλων Μέσων; Θα προσφέρει σημαντική υπηρεσία αν τους αποκαλύψει, γιατί έτσι θα βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα και στην απαλλαγή από τα λαμόγια, μικρά και μεγάλα ανάλογα με το «χαρτζιλίκι» που εκβιαστικά απαιτούν. Με βάση το Ευαγγελικό «εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν…». Αρνητικά ή θετικά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: