29.8.14

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην ορκωμοσία Καμίνη...

keerfa
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να ορκιστεί σήμερα (Παρασκευή, 16.00) το νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων καθώς ανάμεσα στα μέλη του βρίσκεται ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος για τον λόγο αυτό θα μεταφερθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στην τελετή ορκωμοσίας, αλλά...
και η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία.
O προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε και έλαβε άδεια 24 ωρών από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να παραστεί στην ορκωμοσία. Προς αποφυγήν των χθεσινών επεισοδίων κατά την τελετή ορκωμοσίας στον Δήμο Θεσσαλονίκης, τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας αναμένεται να είναι δρακόντεια.
Ο συντονιστής της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου, καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στις 16.00, μία ώρα πριν από την ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων, στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9.84».
«Δεν θα επιτρέψουμε στους νεοναζί να παριστάνουν το νόμιμο πολιτικό κόμμα με τις πλάτες της Ν.Δ. και των Μπαλτάκων. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα, καθώς μπαίνουμε σε έναν αντιφασιστικό Σεπτέμβρη, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ότι δεν θα πέσει στα “μαλακά” η συμμορία της Χρυσής Αυγής. Θα καταδικαστούν με ισόβια», υπογραμμίζει στην «Εφ.Συν.».
Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί τις δημοκρατικές και αριστερές παρατάξεις να δώσουν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις, τονίζοντας στην ανακοίνωσή της: «Στη φυλακή όλοι οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Ενωμένοι ενάντια στα μνημόνια της φτώχειας και του ρατσισμού. Η ορκωμοσία των νεοναζί συμβούλων σε δήμους και περιφέρειες όπου έχουν εκλεγεί, μόλις δύο έως τρεις εβδομάδες πριν από την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, είναι μία απόπειρα σκανδαλώδους νομιμοποίησης αυτής της εγκληματικής συμμορίας ρατσιστών δολοφόνων που φορά κάθε τόσο την προβιά του »νόμιμου πολιτικού κόμματος»».


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: