30.8.14

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Κίσαμο Χανίων...

 
Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 06:30 το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι στην Κίσαμο Χανίων. Η φωτιά εκδηλώθηκε από τις 06:30 το πρωί κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Στο σημείο έχουν...
σπεύσει και επιχειρούν για την κατάσβεσή της μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις με οχήματα από Χανιά, Κίσαμο και Βρύσσες, ενώ στη μάχη με τις φλόγες έχει διατεθεί και ένα ελικόπτερο.

Συγκεκριμένα, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με 33 πυροσβέστες και 15 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ πραγματοποιούν ρίψεις και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα - αρχικά αυτό από τα Χανιά, ενώ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης επιστρατεύτηκε λίγο πριν τις 10.00 και το δεύτερο ελικόπτερο από το Ηράκλειο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, ώστε οι φλόγες να μην φθάσουν μέχρι τους οικισμούς που υπάρχουν στην περιοχή. Εν τω μεταξύ οι φλόγες κινούνται επιθετικά, κι έτσι εξετάζεται σοβαρά η προληπτική εκκένωση του οικισμού Λιβάδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: