28.8.14

«Έξω πάμε καλά», το δόγμα Σαμαρά...

samaras11
Να επιμείνουν στις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας αλλά και να λειτουργήσουν ως ...ομάδα ζήτησε χθες από τους υπουργούς που θα βρεθούν στο Παρίσι για την... αναγνωριστική συνάντηση με την τρόικα ο Αντώνης Σαμαράς. Μαζί με...
τον Ευάγγελο Βενιζέλο που, επίσης, συμμετείχε στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη και δήλωσε μετά το τέλος της πως «η χώρα πρέπει να μπει στην πορεία προς την έξοδο από την κρίση και όλοι να καταλάβουν ότι αλλάζουμε φάση», ο Πρωθυπουργός επιδιώκει να σηματοδοτήσει, ήδη από το Σεπτέμβριο, την πορεία εξόδου της χώρας από τη μνημονιακή εποχή. Εφόσον η προσπάθεια ευοδωθεί, δηλαδή αποτραπούν νέα επώδυνα μέτρα σε ασφαλιστικό και εργασιακά, επιτευχθούν μικρές έστω φοροελαφρύνσεις και υπάρξει δέσμευση για τη βιωσιμότητα του χρέους, τότε ανοίγει ο δρόμος και για την επιχείρηση εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από την υπάρχουσα Βουλή.
Κατά τη χθεσινή σύσκεψη, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία υλοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων, στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων αλλά και στις εκκρεμότητες που έχει κάθε υπουργείο ενώ δεν υπήρξε ζύμωση, ενδεχομένως ούτε καν νύξη, ως προς τη στρατηγική της κυβέρνησης και την παράμετρο της πολιτικής διαπραγμάτευσης. Είναι άλλωστε σαφές ότι δεν θα είναι, ενδεικτικά, οι κ. Βρούτσης, Δένδιας, Αθανασίου ή Μητσοτάκης που θα κάνουν την διαπραγμάτευση με την τρόικα. Αυτή θα γίνει, σε επίπεδο τρόικας, από τους κ. Χαρδούβελη και Παπασταύρου και σε ανώτερο επίπεδο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος εντείνει τις επαφές του προς αυτή την κατεύθυνση.
Είναι ενδεικτικό ότι, χθες, δεν συζητήθηκε ούτε το θέμα των φοροαπαλλαγών, που βρίσκεται στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας, ούτε βέβαια το ζήτημα της αύξησης των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, η προώθηση των οποίων είναι ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: