28.8.14

Και το σύμφωνο συμβίωσης, κύριε;...

Το αντιρατσιστικό, που ολημερίς το έκτιζαν και το βράδυ γκρεμιζόταν, μοιάζει να παίρνει το δρόμο του για τη Βουλή με εκπτώσεις, πολλές εκπτώσεις, τόσο στη λογική όσο και στον...
πολιτικό μας πολιτισμό. Το αντιρατσιστικό, η ανάγκη επικαιροποίησης του οποίου διογκώθηκε μαζί με τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, αναμένεται, επίσης, να ψηφιστεί από τη Βουλή.

Οι 38 «εθνικώς ευαίσθητοι» βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να ψηφίσουν καθώς θα περιληφθεί διάταξη προστασίας του κοινωνικού συνόλου και έναντι των «αρνητών» των σφαγών εις βάρος των Ποντίων, Αρμενίων και Μικρασιατών, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί ως γενοκτονίες από την ελληνική Βουλή. Ονομαστική αναφορά σε Πόντο, Μικρασία και Αρμενία δεν θα υπάρχει αλλά θα μνημονεύονται οι γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η ελληνική Βουλή, γενικώς.

Βεβαίως, δεν εξηγούν οι 38 και ο κ. Τάκης Μπαλτάκος (σ.σ. που είδε δεξιό φώς και... ξαναμπήκε στη δημόσια σφαίρα) ποιοί ακριβώς στην Ελλάδα αρνούνται τις εν λόγω γενοκτονίες. Θα σπεύσουν να δείξουν τη Μαρία Ρεπούση, χωρίς βέβαια να μπορούν να επιχειρηματολογήσουν εάν η εκ μέρους της αμφισβήτηση της έννοιας της γενοκτονίας προκάλεσε μπαράζ ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον των μικρασιατών. Αν και μικρή, τότε, αυτή που θυμάμαι να δέχεται, ακραία ρατσιστικές επιθέσεις, καθώς υπερέβαιναν την πολιτική της θέση και παρουσία, ήταν η τότε υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, που βέβαια ουδέποτε επανεξελέγη βουλευτής.

Λένε και κάτι πιο πονηρό οι 38 και οι συν αυτοίς. Ότι δηλαδή η αναφορά στις γενοκτονίες Ποντίων , μικρασιατών κλπ είναι αναγκαία προκειμένου να μην κατηγορηθούν από τους ψηφοφόρους τους ότι φροντίζουν μόνον για την προστασία των... εβραίων. Αποδέχονται, δηλαδή, τον υφέρποντα ρατσισμό της ελληνικής κοινωνίας και, φυσικά, δεν πάνε κόντρα σε αυτόν αλλά απλώς τον αποδέχονται και τον θεριεύουν.

Το αντιρατσιστικό θα ψηφιστεί και για έναν ακόμη λόγο. Ότι από τις διατάξεις του θα απουσιάζει η ρύθμιση για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Επισήμως, αυτό θα γίνει για τεχνικούς λόγους: Το αντιρατσιστικό είναι ένα ποινικό νομοσχέδιο ενώ το σύμφωνο συμβίωσης μία διοικητική πράξη και, συνεπώς, δεν ταιριάζουν. Ωστόσο, επί της ουσίας το Μαξίμου συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να δοκιμάζει συνεχώς τις αντοχές των βουλευτών. Το έχει κάνει για τον ΕΝΦΙΑ, να το κάνει και για τους... ομοφυλόφιλους; Όχι, βέβαια!

Το σύμφωνο συμβίωσης θα επεκταθεί, εκ των πραγμάτων. Θα το απαιτήσουν οι καιροί. Απλώς όχι από αυτή την κυβέρνηση, όχι από αυτούς τους βουλευτές...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: