25.8.14

Δύσκολη νύχτα στη Μεσσηνία...


BINTEO...
Με νέα ενίσχυση των δυνάμεων προσπαθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία να αντιμετωπίσει το μεγάλο πύρινο μέτωπο στη Μεσσηνία.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στα ...
Ζερμπίσια και πήρε μεγάλες διαστάσεις, φτάνοντας πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν προληπτικά τέσσερις μικροί οικισμοί (Μαυρομάτι, Κροντήρες, Δανηλαίϊκα και Γκολέμη).

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτήν την ώρα, οι φλόγες δεν απειλούν σπίτια, ενώ γίνεται προσπάθεια οριοθέτησης της φωτιάς.

Επί τόπου βρίσκονται πλέον μόνο οι επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα, 38 οχήματα με 90 πυροσβέστες και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ συνδράμουν και οι ένοπλες δυνάμεις με 50 στρατιώτες και δύο γαιοπροωθητήρες, καθώς και η ΔΕΗ με δύο υδροφόρες και έναν γαιοπροωθητήρα. Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και δύο υδροφόρες ΟΤΑ.

Όλες οι Υπηρεσίες της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου τέθηκαν σε επιφυλακή ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις.
Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επίσης ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., των τοπικών αρχών και εθελοντικές ομάδες της περιοχής. Νωρίτερα, από αέρος επιχειρούσαν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ένα Σινούκ, τρία Καναντέρ και τρία Πεζετέλ.

Μάχη με τις φλόγες

Νωρίτερα, τέσσερις οικισμοί εκκενώθηκαν προληπτικά στην περιοχή της Μεσσήνης, στην περιοχή Ζερμπίσια, εννέα χιλιόμετρα περίπου από το Μελιγαλά. Πρόκειται για τα χωριά Μαυρομάτι, Κροντήρες, Δανηλαίϊκα και Γκολέμη, όπου η φωτιά βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.

Η φωτιά έφθασε πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και νωρίτερα πέρασε κυριολεκτικά δίπλα από το αρχαιολογικό μουσείο, ενώ απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για το παλαιό μοναστήρι της Παναγίας της Βουλκανιώτισας.
Επιπλέον, υπάρχει κινητοποίηση και έχουν σταλεί μηχανήματα από τις γειτονικές περιφερειακές ενότητες, που συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.
Νέο μέτωπο φωτιάς εκδηλώθηκε περίπου στις 5 το απόγευμα στην θέση Ασούταινα, κοντά στο Ραυτόπουλο Τριφυλίας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ

πηγη real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: