30.9.14

Τι θέλει ο Σταύρος;...






«Το Ποτάμι δεν έρχεται για να διορίσει τους δικούς του, έρχεται για να εξασφαλίσει ότι στα υπουργεία θα πάει η Εθνική Ελλάδος», είπε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εμφανίζοντας τον εαυτό του με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ως τον «καταλληλότερο» για το πόστο του… προπονητή.
Τι θέλει ο Σταύρος; Να έχει ...
την αποφασιστική δυνατότητα να μπάζει και να βγάζει τους παίκτες στην ομάδα. Να «ανακαλύπτει» και να προωθεί τα ταλέντα που θα μας «σώσουν». Να είναι αυτός (ένας από αυτούς) που κινεί τα νήματα της διακυβέρνησης.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι για να μπουν στο παιχνίδι, που έχει στο μυαλό του ο Σταύρος Θεοδωράκης; Να υποθέσουμε οι  σύμπλεοντες μαζί του στο Ποτάμι; Ο Ψαριανός ας πούμε; Να υποθέσουμε ότι είναι οι φίλοι του; Αυτοί με  τον έναν ή τον άλλο τρόπο αν και πολιτικά ανύπαρκτος του έδωσαν άπλετο τηλεοπτικό και άλλο χρόνο για να μας πει πόσο έξυπνος καθαρός τίμιος και ικανός είναι;

Με ποιους, λοιπόν θα παίξει μπάλα ο κόουτς Σταύρος; Και με τι σύστημα;

Μπορεί να κάνουμε και λάθος, αλλά μας έχει δημιουργήσει την εντύπωση πως ο Σταύρος Θεοδωράκης προκειμένου να κατεβάσει ομάδα στο γήπεδο είναι διατεθειμένος να παίξει με τους πάντες. Από τη ΝΔ μέχρι και το ΣΥΡΙΖΑ…

Έχοντας επίγνωση της χρησιμότητα της πατερίτσας σε ένα κουτσό πολιτικό σύστημα, εμφανίζεται ως υποστύλωμα το οποίο προσφέρεται ήδη προς χρήση. Με ανταλλάγματα, φυσικά.

Και τα ανταλλάγματα που ζητά ο Σταύρος, είναι προφανή, τα λέει ο ίδιος άλλωστε: Υπουργοί θα είναι η εθνική Ελλάδος;

Από ποιον κατάλογο θα επιλεχθούν οι ικανότεροι του Σταύρου; Και με ποια κριτήρια; Τι ακριβώς θα πρεσβεύουν; Ποια με άλλα λόγια θα είναι η πολιτική τους (όχι η κομματική)  τοποθέτηση;

Όσο κι αν το προσπαθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης και όλοι αυτοί που ετοιμάζονται να αξιοποιήσουν το δεκανίκι που δημιουργεί για να ελέγξουν (και) την επόμενη κυβέρνηση, δεν είναι δυνατό σε μια τέτοια περίοδο μάλιστα, να πετύχει η επιχείρηση από-πολιτικοποίησης.

Προφανώς και υπάρχουν ικανοί και κατάλληλοι άνθρωποι για πάντα. Από το να ξεπουλήσουν το… σύμπαν μέχρι να εργαστούν με αυταπάρνηση για το λαικό συμφέρον. Τι ακριβώς είναι κανείς διατεθειμένος να κάνει αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις αρετές του είναι, τελικά, μια πολιτική τοποθέτηση.
Αυτή που επιμελώς αποφεύγει να μας κάνει ο καλός προπονητής μας Σταύρος…

Δημήτρης Μηλάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: