30.9.14

Ο Αβραμόπουλος δίνει απαντήσεις...


... στην Κομισιόν.
LIVE VIDEO...
 Ξεκίνησαν στην Ευρωβουλή οι ακροάσεις των 27 μελών της νέας Κομισιόν και, με δεδομένο ότι στο παρελθόν είχαν... κοπεί κάποιοι, έξι από αυτά θα περάσουν δύσκολα λόγω...
παρελθόντος.
Οι 27 υποψήφιοι επίτροποι της Επιτροπής Γιούνκερ μπήκαν από χθες στη διαδικασία των ακροάσεων από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στις 7 Οκτωβρίου και στις 9 Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από το προεδρείο του Σώματος.
Σήμερα το απόγευμα μπαίνει στον χορό και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος επίτροπος για θέματα μετανάστευσης, ο οποίος θα απαντήσει σε ερωτήσεις των μελών της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων. Το βράδυ θα έρθει η σειρά του Κυπρίου υποψήφιου επιτρόπου Χρήστου Στυλιανίδη (Ανθρωπιστική Βοήθεια, Διαχείριση Ανθρωπιστικών Κρίσεων), ο οποίος θα βρεθεί ενώπιον της επιτροπής ανάπτυξης.
Πίσω από τη διαδικασία των τρίωρων ακροάσεων, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν 45 ερωτήσεις στους υποψήφιους επιτρόπους υπάρχουν πάντα οι παρασκηνιακές διαμάχες μεταξύ της Κομισιόν και του Ευρωκοινοβουλίου, που αποτελούν, μετά φυσικά το Συμβούλιο Υπουργών, τα βασικά θεσμικά όργανα της Ε.Ε. Στο παρελθόν, το Ευρωκοινοβούλιο είχε απορρίψει επιτρόπους ή είχε ζητήσει την αλλαγή αρμοδιοτήτων, εκμεταλλευόμενο τη σταδιακή παρακμή της Κομισιόν, που κορυφώθηκε υπό την προεδρία του Πορτογάλου Ζοζέ Μπαρόζο.
Οι ακροάσεις των υποψήφιων επιτρόπων αποτελούν μία καλή ευκαιρία στο συνεχώς ανερχόμενο από πλευράς αρμοδιοτήτων Ευρωκοινοβούλιο να επιδείξει τη δύναμή του, έναντι της παραπαίουσας Κομισιόν, η οποία ελπίζει σε μία νέα πνοή υπό την προεδρία του Λουξεμβούργιου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Η διαδικασία, λοιπόν, δεν είναι και τόσο τυπική. Τώρα, πώς ένα Ευρωκοινοβούλιο που αποτελείται από κάθε καρυδιάς καρύδι -από ευρωσκεπτικιστές μέχρι ακροδεξιούς- θα εξετάσει την ευρωπαϊκή προσήλωση ή την ακεραιότητα των υποψήφιων επιτρόπων, είναι αλλού παπά ευαγγέλιο…


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: