30.9.14

Προσφεύγουν κατά του διαγωνισμού της ΝΕΡΙΤ...

Κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα η διαδικασία πρόσληψης στη ΝΕΡΙΤ, μετά και την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν δύο από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, οι δημοσιογράφοι Παντελής Μάνος και Αγησίλαος Βαγιάνος.

Οχι βέβαια πως...
δεν υπάρχουν κι άλλοι σοβαροί λόγοι για την ακυρότητα του διαγωνισμού προσλήψεων. Ουκ ολίγοι. Τόσο… αδιάβλητη η διαδικασία που ακολουθήθηκε και ακολουθείται, παγκόσμια πρωτοτυπία. Από παντού μπάζει. Και ίσως να μην είναι τυχαία η αναβολή του σταδίου των προσωπικών συνεντεύξεων που θα άρχιζε, κανονικά, χθες. Ο αξιολογητής δήλωσε αδυναμία, να δούμε αν όλα αυτά αποτελούν απλώς προφάσεις.

Οι περιπτώσεις των δύο δημοσιογράφων έχουν σχέση με την 1η φόρμα αξιολόγησης, εκείνη που «έθαβε» ραδιόφωνο και Ιντερνετ προκαλώντας έτσι το συλλογικό εξώδικο των δημοσιογράφων ραδιοφώνου και Ιντερνετ, τις κραυγές του Γιώργου Προκοπάκη στους διαδρόμους της Αγίας Παρασκευής περί αλητών του ραδιοφώνου κ.ο.κ. Και λέμε 1η φόρμα αξιολόγησης γιατί ο μετέπειτα πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ Αντώνης Μακρυδημήτρης (πάει και αυτός, παραιτήθηκε) άλλαξε τη φόρμα απαλείφοντας τη διάκριση σε βάρος του ραδιοφώνου. Ετσι ο «διαγωνισμός» ξεκίνησε με μια φόρμα αξιολόγησης και συνεχίστηκε με μια άλλη διαφορετική, στοιχείο που από μόνο του αποτελεί παράγοντα και αιτία ακυρότητάς του.

Η νομική υπηρεσία της ΝΕΡΙΤ αρνήθηκε να παράσχει επισήμως τα πρακτικά αξιολόγησης στους δύο δημοσιογράφους, παρά τη σχετική εισαγγελική παραγγελία. Προφανώς παρανόμησε για να γλιτώσει τη ΝΕΡΙΤ από όσα αναφέρουμε παραπάνω. Την ακυρότητα, δηλαδή, του διαγωνισμού προσλήψεων. Τραγέλαφος.

Οι δύο δημοσιογράφοι ζητούν να γίνει δεκτή η αίτησή τους και «να υποχρεωθεί η ΝΕΡΙΤ προσωρινά να αναστείλει τη διαδικασία των προσλήψεων και την υπογραφή των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου των φερόμενων ως επιτυχόντων συναδέλφων μας στον διαγωνισμό που αφορά το οικονομικό ρεπορτάζ (4 θέσεις για την Αθήνα) και το πολιτικό-κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ (8 θέσεις για την Αθήνα) μέχρι την έκδοση απόφασης επί της κύριας αγωγής μας». Επίσης, «να υποχρεωθεί η ΝΕΡΙΤ να μας απασχολεί προσωρινά, καταβάλλοντας πλήρως τις νόμιμες αποδοχές μας, μέχρι την έκδοση απόφασης επί της κύριας αγωγής μας, επί ποινή τριακοσίων (300) ευρώ για κάθε ημέρα άρνησης συμμόρφωσης προς την απόφαση του δικαστηρίου σας».

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: