30.9.14

Το Ισλαμικό Κράτος "χτυπά" με νέο βίντεο...

Το Ισλαμικό Κράτος «χτυπά» με νέο βίντεοΞανά πρωταγωνιστής ο όμηρος φωτορεπόρτερ...


Νέο μήνυμα από το Ισλαμικό Κράτος αναρτήθηκε σε βίντεο στο διαδίκτυο. Σε αυτό ο Βρετανός όμηρος, John Cantlie, ασκεί σφοδρή κριτική στον...
πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα για την επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία.

Φορώντας την πορτοκαλί φόρμα που πλέον έχει καθιερωθεί για τους ομήρους του ISIS, o Cantlie, ο οποίος είναι αιχμάλωτος από το 2012, όταν και είχε απαχθεί από τζιχαντιστές, κατηγορεί τον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους ότι η στρατολόγηση ιρακινών για την αντιμετώπισή τους είναι ανεπαρκής, ενώ χαρακτηρίζει το συριακό στρατό απείθαρχο και διεφθαρμένο.

Αναφερόμενος στις αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους, ο όμηρος στο προπαγανδιστικό βίντεο ισχυρίζεται ότι δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα διότι στόχος του συνασπισμού των ΗΠΑ δεν είναι να πληγούν συγκεκριμένοι στόχοι αλλά να δημιουργήσουν ζώνες επιρροής και να κρατήσουν στρατηγικά σημεία, πράγμα που δεν θα επιτευχθεί.

Όσον αφορά στους βομβαρδισμούς των αμερικανικών αεροσκαφών αναφέρει ότι η αεροπορική δύναμη είναι καλή όταν υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι, αλλά όχι όταν πρέπει να καταλάβεις και να κρατήσεις στρατηγικές περιοχές.

«Για κάτι τέτοιο χρειάζεσαι αποτελεσματικούς και πειθαρχημένους στρατιώτες» αναφέρει χαρακτηριστικά, αρνούμενος παράλληλα ότι το ISIS επιτίθεται σε αμάχους. Επιπλέον κάνει λόγο για «φήμες» αναφορικά με τις σφαγές των Γεζίντι.

Κλείνοντας το προπαγανδιστικό βίντεο ο Cantlie αναφέρει απειλητικά ότι οι ορδές των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους αδημονεί να έρθει αντιμέτωπο με το στρατό του Ομπάμα»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: