26.9.14

Στη δικαιοσύνη ο "πόλεμος" για την αξιολόγηση...

Στη δικαιοσύνη έφτασε ο "πόλεμος" για την αξιολόγηση των υπαλλήλων στο δημόσιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει χθες στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, τις υποθέσεις πέντε δήμων οι οποίοι αρνήθηκαν να...
δώσουν στοιχεία στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης για τον επανέλεγχο μονιμοποιήσεων συμβασιούχων.

Οι φάκελοι που έφτασαν στην εισαγγελία αφορούν τους δήμους Χαλανδρίου, Νίκαιας, Πατρών, Λάρισας και Ζωγράφου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζει τους δημάρχους που αρνούνται τον έλεγχο και δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει στους ελέγχους σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

«Η νομιμότητα δεν έχει χρώμα, δεν είναι μπλε, πράσινη ή ροζ», σχολίασε για την άρνηση δημάρχων να εφαρμόσουν τον νόμο για τον έλεγχο των δικαιολογητικών για τη μετατροπή συμβάσεων εργαζομένων στους ΟΤΑ από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε χθες ότι: «η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα κρίνει πώς θα αντιμετωπίσει τους δημάρχους που αρνήθηκαν τον έλεγχο- δεν είμαι αρμόδιος εγώ να μιλήσω γι' αυτό».

Η Ρένα Δούρου επέκρινε από την πλευρά της την στάση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης λέγοντας: «Αυτή δεν είναι λογική νομιμότητας. Αλλά αυθαιρεσίας. Είναι η λογική της μνημονιακής δέσμευσης και όχι ενός σύγχρονου, δημοκρατικού, αξιοκρατικού, αποτελεσματικού δημόσιου τομέα στο πλευρό του πολίτη».

Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι λένε οι δήμαρχοι

Η αποστολή των φακέλων στον εισαγγελέα προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των δημάρχων που επιμένουν να μην δέχονται τον έλεγχο.

Ωστόσο, παραδέχονται ότι υπάρχουν σε κάποιες περιπτώσεις παρατυπίες, οι οποίες όπως λένε δεν οφείλονται στους εργαζόμενους.

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Οι έλεγχοι προχωράνε κανονικά

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι έλεγχοι στα χαρτιά-δικαιολογητικά με τα οποία μονιμοποιήθηκαν οι συμβασιούχοι συνεχίζονται κανονικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο και Πειραιά.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: