30.9.14

Από τη Βενετία στο Μαξίμου ...


Ο γάμος της με τον διάσημο ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ βρίσκεται εδώ και τρεις ημέρες στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας ειδησεογραφίας. Όμως, η Αμάλ Αλαμουντίν δεν είναι απλά η γυναίκα του Κλούνεϊ, έχει...
απόψεις και τις υπερασπίζεται. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει στην Αθήνα και να αναλάβει σημαντικό ρόλο στο θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα μας.

Όπως γράφει η εφημερίδα Έθνος, και επιβεβαιώνει το υπουργείο Πολιτισμού, η Αμάλ Αλαμουντίν καταφθάνει στην Αθήνα στα μέσα Οκτώβρη. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα προκειμένου να αναλάβει επισήμως την υπόθεση.

Σε αυτές τις συναντήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα ξεκαθαριστεί ο ρόλος της στην υπόθεση επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα και θα οριστεί η εμπλοκή της.

Πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι η 26χρονη δικηγόρος που ειδικεύεται στο Διεθνές Δίκαιο, θα έχει τον ρόλο ειδικού συμβούλου, ενώ σημαντική θα είναι και η θέση που θα αναλάβει στο επικοινωνιακό επίπεδο. Όπως τονίζει η εφημερίδα, είναι εκείνη που είχε δώσει πληροφορίες στον Κλοούνεϊ όταν τον περασμένο Φεβρουάριο ο ηθοποιός τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του ελληνικού αιτήματος στο Φεστιβάλ Βερολίνου, πυροδοτώντας το διεθνές ενδιαφέρον και φέρνοντας σε εξαιρετικά άβολη θέση τη βρετανική πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: