29.9.14

Ρατσιστικές επιθέσεις κατά της κοινότητας των Ινδών Σιχ...

marathonas-epithesi-indoi

 
ΦΩΤΟ...
Ένα χρόνο μετά τις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, πυκνώνουν και πάλι οι ρατσιστικές επιθέσεις. Αναστατωμένη η κοινότητα των Ινδών Σιχ στον...
Μαραθώνα, μιλάει στην «Εφ.Συν.» για τους πυροβολισμούς εναντίον του λατρευτικού τους χώρου.
Γύρω στις 3.15 τα ξημερώματα της Κυριακής, 21 Σεπτεμβρίου, ένα μαύρο αγροτικό Τογιότα πέρασε έξω από τον λατρευτικό χώρο των Σιχ στη λεωφόρο Μαραθώνος, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και σταμάτησε για λίγο πίσω από ένα λεωφορείο που παρκάρει τα βράδια στη μία πλευρά της αυλής του.

koinotita-indon-marathonas
Ο ναός των Σιχ στη λεωφόρο Μαραθώνος μετά την επίθεση

Στη συνέχεια, όπως δείχνει η κάμερα ασφαλείας, το αγροτικό έκανε όπισθεν, έφτασε στην άλλη πλευρά της αυλής και ξαναξεκίνησε με αργό ρυθμό προς τα εμπρός. Από το παράθυρο του συνοδηγού ρίχτηκαν πέντε συνεχόμενοι πυροβολισμοί, πιθανότατα από αυτόματο όπλο, που διαπέρασαν την τζαμαρία του ναού σε όλο της το μήκος, έσχισαν τις κουρτίνες και, δύο από αυτές, χτύπησαν στον απέναντι εσωτερικό τοίχο, αφήνοντας βαθύ σημάδι.indoi-six-marathonas

Τα τρία άτομα που κοιμούνταν στον επάνω όροφο ξύπνησαν έντρομα από τον θόρυβο και ειδοποίησαν την αστυνομία. Ηταν η δεύτερη επίθεση εναντίον της κοινότητας των Σιχ εκείνο το βράδυ. Περίπου 45 λεπτά νωρίτερα, άγνωστοι είχαν σπάσει με χοντρά ξύλα την τζαμαρία του ναού των Σιχ στο Κάτω Σούλι, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα.
Την ίδια μέρα, συνεργείο του τηλεοπτικού καναλιού Sikh Channel, που ανήκει στην πολυάριθμη κοινότητα των Σιχ στην Αγγλία, έφτασε στην περιοχή και κάλυψε με πολύωρα ρεπορτάζ τις επιθέσεις και τη ζωή της κοινότητας εδώ.

"Εφημερίδα των Συντακτών"

Δεν υπάρχουν σχόλια: