31.10.14

Σύνοδος ΚΕΑ: Αύριο οι παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Πιέρ Λοράν...

Το πρωί του Σαββάτου στις 9.30 πμ, θα παρέμβουν στις εργασίες της συνόδου ο...
Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας, και ο Πρόεδρος του ΚΕΑ, Πιέρ Λοράν

Στην Αθήνα πραγματοποιείται η τελευταία σύνοδος της Εκτελεστικής  Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) για το 2014. Οι εργασίες της συνόδου, που διεξάγονται στο ξενοδοχείο Novus, ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 2/11, στη 1.00 μμ. Διαβάστε την εναρκτήρια τοποθέτηση του Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσα.

Στην ατζέντα της συνόδου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, θεματικές συζητήσεις για τις επερχόμενες εκστρατείες του ΚΕΑ:

Ενάντια στη Διατλαντική Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου (TAFTA) και τη Διατλαντική Συνεργασία Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) που προωθείται εν κρυπτώ από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ.
Για τη διοργάνωση, εντός του 2015, του 1ου «Ευρωπαϊκού Φόρουμ Εναλλακτικών», που φιλοδοξεί να ενώσει σε ένα κοινό διεκδικητικό πλαίσιο ευρύτερες πολιτικές, κοινωνικές και κινηματικές συλλογικότητες από ολόκληρη την Ευρώπη.
Για τη διοργάνωση της επόμενης «Μεσογειακής Συνάντησης», σε συνεργασία με τις δυνάμεις της Αριστεράς από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. 
Για τα δικαιώματα των γυναικών.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης συζητήσεις για τις εξελίξεις στην Ε.Ε. μετά τις Ευρωεκλογές και τη συγκρότηση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα τη συνεχιζόμενη σύρραξη στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας μεταξύ του κουρδικού στρατού και του ISIS. Τέλος, θα συζητηθούν τα αιτήματα διεύρυνσης του ΚΕΑ προς μια σειρά χωρών στις οποίες δεν είχε παρουσία μέχρι σήμερα, μέσω της εξέτασης αιτήσεων ένταξης νέων κομμάτων που έχουν υποβληθεί το τελευταίο διάστημα.

Το πρωί του Σαββάτου (01/11), στις 9.30 πμ, θα παρέμβουν στις εργασίες της συνόδου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας, και ο Πρόεδρος του ΚΕΑ, Πιέρ Λοράν...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: