31.12.14

Δύο νεκροί εξαιτίας του παγετού στη Σερβία...

Δύο νεκροί εξαιτίας του παγετού στη Σερβία
Τα πρώτα θύματα από την κακοκαιρία θρηνεί η Σερβία. Δύο άνδρες βρέθηκαν νεκροί, σε...
ανοιχτό χώρο, στην πόλη Ζάγιετσαρ, στα ανατολικά της χώρας, και όπως διαπιστώθηκε ο θάνατός τους προκλήθηκε από την παγωνιά.
Η Σερβία πλήττεται από παγετό τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα. Το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές της χώρας έπεσε στους 20 βαθμούς κάτω από το μηδέν. Στο Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες, η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους -15 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τη διάρκεια τις ημέρας δεν ξεπερνά τους -9 βαθμούς. Στην πόλη Κρούσεβατς, στην κεντρική Σερβία, το 80% των διαμερισμάτων έμειναν χωρίς θέρμανση εξαιτίας βλάβης στο σύστημα τηλεθέρμανσης του δήμου. Ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων δεν υπάρχουν αφού η χιονόπτωση, που προηγήθηκε του παγετού, ήταν περιορισμένης έντασης. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο διεθνής αυτοκινητόδρομος Ε-75 είναι καθαρός και η κίνηση διεξάγεται ομαλά.
Όπως ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Σερβίας η παγωνιά θα διατηρηθεί και τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα και από το Σάββατο αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών...
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: