31.12.14

Χάος στην Αθηνών-Λαμίας...


-Εγκλωβισμένοι για ώρες, εκατοντάδες οδηγοί.
-Που "δίπλωσαν" νταλίκες.
-Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές...
Εκατοντάδες οδηγοί παρέμειναν ακινητοποιημένοι για ώρες στην Εθνική Οδο Αθηνών-Λαμίας. Αν και ο δρόμος έχει ανοίξει, η κίνηση των οχημάτων  διεξάγεται με ...
αντιολισθητικές αλυσίδες και πολύ χαμηλές ταχύτητες.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στη Βοιωτία όπου η ταλαιπωρία είναι μεγάλη για εκατοντάδες οδηγούς και επιβάτες οι οποίοι από το βράδυ της Τρίτης παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ύψος της Υλίκης, καθώς λόγω της χιονόπτωσης "δίπλωσαν" νταλίκες στο σημείο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα το οποίο σύμφωνα με την «Νέα Οδό», φτάνει τα 4 χιλιόμετρα ωστόσο η τροχαία επισημαίνει ότι ξεπερνά τα 7 χιλιόμετρα.

Στο σημείο αυτό, το κομμάτι Θήβα - Ακραίνφνιο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχει ισχυρός παγετός. τα οχήματα κινούνται με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες. Υπάρχουν έξι εκχιονιστικά και 2 οχήματα βοήθειας βαρέων οχημάτων.

Από Μεταμόρφωση έως το Σχοιματάρι αυτή την ώρα δεν χιονίζει. Στο συγκεκριμένο κομμάτι υπάρχουν 12 οχήματα που ρίχνουν αλάτι. Από Σχοιματάρι προς Θήβα υπάρχουν έξι οχήματα που ρίχνουν αλάτι.



Εφοδιασμένοι με αλυσίδες θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται κυρίως στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο καθώς και σε όλη την ηπειρωτική χώρα αλλά και ανά τμήματα στις Εθνικές Οδούς.

Πολλά είναι τα προβλήματα και σε συνοικίες στην Αττική λόγω πτώσης δέντρων σε καλώδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: