31.12.14

Ταυτοποιήθηκε και τρίτος 'Ελληνας νεκρός...

Ταυτοποιήθηκε και ανακοινώθηκε πριν λίγη ώρα, από το Λιμενικό Σώμα, ότι η σωρός του τρίτου Έλληνα που...
βρέθηκε στο πλοίο «Norman Atlantic» ανήκει στον Ζακυνθινό οδηγό βυτιοφόρου, Νικόλαο Παράσχη.

Ο άτυχος άνδρας από το χωριό Γερακαρία, 58 ετών και πατέρας δύο παιδιών, σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, έδωσε σημεία ζωής για τελευταία φορά το βράδυ του Σαββάτου, όταν ταξίδευε με το «Norman Atlantic» από την Πάτρα προς την Ανγκόνα, μεταφέροντας λάδι. Έκτοτε δεν επικοινώνησε με κανέναν και δυστυχώς οι φόβοι της οικογένειας επαληθεύτηκαν.

Αγνοούνται 98 επιβάτες

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει ενενήντα οκτώ επιβάτες του Norman Atlantic» δήλωσε ο εισαγγελέας του Μπάρι Τζιουζέππε Βόλπε.

Σύμφωνα με τον κ. Βόλπε, «τις τελευταίες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα ογδόντα ναυαγοί με ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο, αλλά δεν προκύπτει να υπάρχει κάποιο δεύτερο πλοίο, το οποίο να έχει επιβιβάσει διασωθέντες».

Ο εισαγγελέας του Μπάρι προέβη στις νέες αυτές δηλώσεις μετά την άφιξη στο Μπρίντιζι του ελικοπτεροφόρου «Σαν Τζόρτζιο», χθες βράδυ, το οποίο μετέφερε 216 διασωθέντες, και του πλοίου Jannette, το οποίο αγκυροβόλησε σήμερα το πρωί στον Τάραντα, με 38 ναυαγούς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο Norman Atlantic έχει δεθεί σε ρυμουλκό, αλλά οι κακοκαιρία δεν επιτρέπει την προσέγγισή του στην Κάτω Ιταλία. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα ρυμουλκηθεί, τελικά, στο αλβανικό λιμάνι του Αυλώνα.

Μακάβριο αλαλούμ χωρίς τέλος 

Απίστευτες διαστάσεις λαμβάνει η ναυτική τραγωδία του πλοίου Norman Atlantic στην Αδριατική. Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει στους 13 (οι 11 από το ναυάγιο και δυο Αλβανοί ναυτικοί που έχασαν τη ζωή τους κατά τη ρυμούλκηση) ενώ οι αγνοούμενοι ενδεχομένως να ξεπεράσουν τους 60. 

Την ίδια ώρα το αλαλούμ με τις λίστες επιβατών και επιβαινόντων στο μοιραίο πλοίο ξεπερνά τη φαντασία. Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των επιβατών που δεν έκρυβαν ότι σκέφτονταν μόνο τον θάνατο.

Εγκληματική φαίνεται ότι είναι η ολιγωρία του πλοιάρχου και των μελών του πληρώματος που δεν κατόρθωσαν να συντονίσουν την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. 

Εκατόν τριάντα άτομα, εκ των οποίων 118 Έλληνες, επιβάτες του μοιραίου πλοίου «Norman Atlantic», αποβίβασε στο λιμάνι του Μπρίντιζι το ιταλικό πολεμικό πλοίο «San Giorgio». 
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: