24.12.14

Θεέ μου! ​ Νέο διάγγελμα από τον Σαμαρά;...

Mας έχει μουρλάνει στα διαγγέλματα ο Φον Αντωνάκης. Φαίνεται ότι είναι ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας που κατέχει. Ελπίζω, πάντως, να μην έρθει πάλι η...
στιγμή να ακούσουμε το παρακάτω διάγγελμα ξανά. Ήταν το διάγγελμα του δικτάτορα Παπαδόπουλου την 21η Απριλίου του 1967. Το στέλνω μήπως κάποιοι αναγνωρίσουν πράγματα, ιδέες και φράσεις που λέγονται σήμερα από πολλούς και διάφορους.

Ίσως, αν είμαστε λίγο υποψιασμένοι όταν ακούσουμε για «την σωτηρία της πατρίδος», «την λύση στο υφιστάμενο αδιέξοδο», «την αποτροπή του διχασμού» και «της δημοκρατίας του όχλου». Να μείνουμε υποψιασμένοι κι όταν ακούμε το πασίγνωστο πια «όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι, μεγαλουργούν».

Να μην ξεχνάμε επίσης ότι, όταν ο ίδιος ο δικτάτορας δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την γνωστή φράση του Βολταίρου για τα όρια της ελευθερίας, τότε θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να ακούσουμε τα πάντα από τον οποιοδήποτε.

“Ελληνικέ Λαέ
​ ​
​ ​
Από μακρού παριστάμεθα μάρτυρες ενός εγκλήματος, το οποίον διεπράττετο εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και του Έθνους μας. Η αδίστακτος και αθλία κομματική συναλλαγή, ο εκτραχηλισμός μεγάλης μερίδος του Τύπου, η μεθοδική επίθεσις εναντίον όλων των θεσμών, η διάβρωσίς των, ο εξευτελισμός το Κοινοβουλίου, η κατασυκοφάντησις των πάντων, η παράλυσις της κρατικής μηχανής, η πλήρης έλλειψις κατανοήσεως προς τα φλέγοντα προβλήματα της νεολαίας μας, η κακομεταχείρισις των φοιτητών και σπουδαστών μας, η ηθική κάμψις, η σύγχυσις και η θολότης, η μυστική και φανερά συνεργασία με τους ανατροπείς και τέλος τα συνεχή εμπρηστικά κηρύγματα ασυνειδήτων δημοκόπων κατέστρεψαν την γαλήνην του τόπου, εδημιούργησαν κλίμα αναρχίας και χάους, εκαλλιέργησαν συνθήκας μίσους και διχασμού και μας ωδήγησαν εις το χείλος της εθνικής καταστροφή​ς​.

​Δεν απέμεινεν πλέον άλλος τρόπος σωτηρίας από την επέμβασιν του Στρατού μας. Η επέμβασις αύτη βεβαίως αποτελεί εκτροπήν εκ του Συντάγματος, αλλά η εκτροπή αύτη ήτο επιβεβλημένη διά την σωτηρίαν της Πατρίδος. Η σωτηρία της Πατρίδος είναι ο υπέρτατος νόμος. Αι εκλογαί, αι οποίαι προεκηρύχθησαν, δεν ήτο δυνατόν να δώσουν την λύσιν εις το υφιστάμενον αδιέξοδον. Πρώτον, διότι, υπό τας παρούσας συνθήκας, ήτο αδύνατος η ομαλή δεξαγωγή των και, δεύτερον, διότι οιονδήποτε και αν ήτο το αποτέλεσμα αυτών, θα ωδηγούμεθα μοιραίως εις την αιματοχυσίαν και το χάος. Δι’ αυτό επενέβη ο Στρατός. Διά να ανακόψη την πορείαν προς την καταστροφήν, ένα βήμα προ της αβύσσου. Εις ολόκληρον την Χώραν επικρατεί απόλυτος γαλήνη και τάξις. Ο πρόεδρος και τα μέλη της Κυβερνήσεως εστρατεύθησαν προς εκτέλεσιν του προς την Πατρίδα καθήκοντος.Ποίοι είμεθα: Δεν ανήκομεν εις ουδέν πολιτικόν κόμμα, και ουδεμίαν πολιτικήν παράταξιν είμεθα διατεθειμένοι να ευνοήσωμεν εις βάρος της άλλης. Δεν ανήκομεν ούτε εις την οικονομικήν ολιγαρχίαν, την οποίαν ομοίως δεν είμεθα διατεθειμένοι να αφήσωμεν να προκαλή την πενίαν. Ανήκομεν εις την τάξιν του μόχθου. Και θα σταθώμεν εις το πλευρόν των πτωχών αδελφών μας Ελλήνων.​Ελαυνόμεθα αποκλειστικώς από πατριωτικά κίνητρα και επιδιώκομεν να καταργήσωμεν την φαυλοκρατίαν. Να εξυγιάνωμεν τον δημόσιον βίον. Να απομακρύνωμεν από τον οργανισμόν της Χώρας την σήψιν από την οποίαν εκινδύνευε. Να αποτρέψωμεν τον διχασμόν και την αλληλοσφαγήν προς την οποίαν μας κατηύθυναν κακοί Έλληνες και να δημιουργήσωμεν υγιείς βάσεις δια την ταχείαν επάνοδον της Χώρας εις τον αληθώς ορθόδοξον κοινοβουλευτικόν βίον...
pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: