31.12.14

Αποκλεισμένη η Λακωνία...


Αν και εχει σταματήσει να χιονίζει στην Πελοπόννησο από τα ξημερώματα, παραμένουν τα προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου σε όλη την περιφέρεια.
Με...
απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αρκαδίας έγινε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, που είχε επιβληθεί σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού και επιτρέπεται η κυκλοφορία τους μόνο, όμως, με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Αποκλεισμένη είναι ουσιαστικά η Λακωνία αφού κλειστή παραμένει η εθνική οδός Τρίπολης- Σπάρτης από το 30-ό έως το 25-ο χλμ. Στο υπόλοιπο τμήμα της εθνικής οδού η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία και μόνο αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ κλειστή είναι η εθνική οδός Καλαμάτας- Σπάρτης και ο δρόμος Σπάρτη- Λογγανίκος- Μεγαλόπολη.

Μόνο με αλυσίδες και με δυσχέρεια γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Τρίπολης- Καλαμάτας, στην εθνική οδό Τρίπολης- Αρχαίας Ολυμπίας, στην εθνική οδό Καλαμάτας- Σπάρτης, στην εθνική οδό Ισθμού- Επιδαύρου, καθώς επίσης σε όλο το ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο των νομών Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Αργολίδας.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορίας οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Άργους- Τριπόλεως, στον Αχλαδόκαμπο, στον δρόμο Άργους- Καρυάς, Νεμέας- Κανδήλας, Άστρους- Αγ. Πέτρου, Άστρους- Καστάνιτσας, Βλαχοκερασιάς- Κολλινών, Λεωνιδίου- Κοσμά και Αγίου Δημητρίου Ζάρακος- Κρεμαστής.

Αρκετά χωριά στην ορεινή ζώνη των νομών Αρκαδίας και Λακωνίας είναι αποκλεισμένα από τον χιονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: